Četvrtak, 08 Studeni 2018 11:19

Željko Raguž ususret sjednici GV-a: Cilj je napraviti reda u dodjelu novca za kulturne projekte

Na sjednici Gradskog vijeća Grada Dubrovnika sutra će se naći i točke dnevnog reda vezane uz financiranje manifestacija koje organiziraju udruge, ali i sam Prijedlog pravilnika o postupku donošenja Programa javnih potreba u kulturi Grada Dubrovnika. O tome će zasigurno imati što kazati gradski vijećnik i predsjednik DUSTRA-e Željko Raguž.

Naime, upravo Raguž bez pardona je ukazao na problem financiranja raznih kulturnih projekata, ali i općenito problem financiranja ustanova u kulturi u kontekstu utrošenih sredstava i kvalitete sadržaja koju građani zauzvrat dobivaju. Pri tome Raguž zastupa i stav kako bi se više novca trebalo utrošiti u sport.

- Dolazimo na ono na što smo iz DUSTRA-e govorili, kako nije bilo adekvatne kontrole za dobivanje i trošenje novaca u kulturi, posebice od strane raznih udruga. U budućnosti bi se to trebalo popraviti. – govori Raguž ususret sjednici Gradskog vijeća.

- To je tek prvi skalin, jer mi se nećemo zaustaviti na ovome, treba uvesti reda, jer mi smo ujedno i bogat i nebogat grad. Bogati smo u smislu da imamo veliki proračun, ali nismo niti malo bogati gledajući otvorena sredstva, odnosno ne može se novac iz proračuna dijeliti bez ozbiljne kontrole. Dakle, cilj je napraviti reda u dodjelu sredstava za kulturne projekte, ali i ravnopravno rasporediti novce. Kada budemo imali adekvatnu sportsku infrastrukturu onda možemo govoriti da smo bogat grad. – kazao je Željko Raguž.

D.Mladošić

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019