Za 153,5 milijuna kuna prodani Hoteli Maestral

Ministar državne imovine Goran Marić, direktorica za stjecatelja PND strategija d.o.o. Matea Mateković i ravnatelj CERP-a Milan Plećaš potpisali su danas u Ministarstvu državne imovine Ugovor o…
Veljača 19, 2019

Zbog radova 19. veljače bez vode će biti Krstac i Vrelo u Župi dubrovačkoj u vremenu od 8.30 do 14.30 sati.

italiana banner 2019  alh banner posao

nikolinasimunovicdmd26012019banner

Odličan nastup Jugaša na „Victoriji“

Uspješan nastup imali su Jugovi plivači na grand prix mitingu „Victoria“ koji je u Rijeci u subotu i nedjelju okupio 459 natjecatelja iz čak 56 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, BiH, Velike Britanije. Za Jug su nastupili: Mario Šurković,…
Velj 18, 2019

Novi veleposlanik Indije posjetio TZ grada Dubrovnika

Ured TZ grada Dubrovnika posjetio je danas novi veleposlanik Indije u Hrvatskoj Arindam Bagchi. Na sastanku s direktoricom TZ grada Dubrovnika Romanom Vlašić tema razgovora bila je kulturna i turistička suradnja. Veleposlanik Bagchi počeo je obnašati novu…
Velj 18, 2019

Ulica Marina Kneževića: Novi cjevovod i odvodnja otpadnih voda

Ulica Marina Kneževića u Novoj Mokošici dobila je novi vodoopskrbni cjevovod te cjevovod odvodnje otpadnih voda. Time je uspješno završena još jedna investicija Vodovoda Dubrovnik, ovog puta vrijedna 245 tisuća kuna. U sklopu ovih radova položeno je 90 metara…
Velj 18, 2019

aerodrom350

sanitat banner 2019 radnovrijeme

sanitat kampanja inv

fabrio banner 350 2109

reklama more 350 2019

oglasavanje 350x489 2019

Srijeda, 14 Studeni 2018 12:10

Delegacija Grada Dubrovnika u Indiji

Delegacija Grada Dubrovnika predvođena predsjednikom Gradskog vijeća Markom Potrebicom u indijskom gradu Panaji sudjeluje u aktivnostima EU projekta International urban cooperation.

Radi se o projektu suradnje gradova iz Europske unije i gradova s ostalih kontinenata. Dubrovnik je kao partnera dobio Panaji u Goi, koji je slične veličine i gdje se nalazi i crkva sv. Vlaha, koju su Dubrovčani izgradili još 1563. godine.

Budući Goa kao turistička destinacija s oko 7 milijuna posjetitelja godišnje ima čitav niz problema s prometom i gužvama, teme razgovora dubrovačke delegacije i domaćina su projekti Smart city i Respect the city.

Prvog je radnog dana organiziran prijem za dubrovačku delegaciju u gradskoj vijećnici u Panaji. Uz većinu gradskih vijećnika iz Panajia te niz sektorskih voditelja, Dubrovčane je dočekala i zamjenica gradonačelnika Admita Sandesh Kerkar.

Održana su potom uvodna predavanja Gorana Cvjetinovića o motivima i načinu dolaska Dubrovčana u Gou u 16. stoljeću te o obnovi tamošnje crkve sv. Vlaha, a koja se uz inicijativu dr. Marije Radonić i potporu Grada Dubrovnika dogodila 2008. godine, te Alise Aliti Vlašić iz gradske razvojne agencije DURA-e o Dubrovniku danas u kontekstu turizma i projekta Smart city. Nakon toga su domaćini predstavili projekt rješenja prometa, javnog gradskog prijevoza i parkinga u užem gradskom centru Panajia te su predstavili modele prikupljanja i zbrinjavanja otpada.

U delegaciji Grada Dubrovnika su i predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Gradskog vijeća Katarina Doršner i zamjenik pročelnika za promet Ivo Cvjetković, koji će prezentirati iskustva Grada u projektima Smart city i Respect the city.

Projekt International urban cooperation u potpunosti je financiran iz fondova Europske unije.

DPP