Za 153,5 milijuna kuna prodani Hoteli Maestral

Ministar državne imovine Goran Marić, direktorica za stjecatelja PND strategija d.o.o. Matea Mateković i ravnatelj CERP-a Milan Plećaš potpisali su danas u Ministarstvu državne imovine Ugovor o…
Veljača 19, 2019

Zbog radova 19. veljače bez vode će biti Krstac i Vrelo u Župi dubrovačkoj u vremenu od 8.30 do 14.30 sati.

italiana banner 2019  alh banner posao

nikolinasimunovicdmd26012019banner

Odličan nastup Jugaša na „Victoriji“

Uspješan nastup imali su Jugovi plivači na grand prix mitingu „Victoria“ koji je u Rijeci u subotu i nedjelju okupio 459 natjecatelja iz čak 56 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, BiH, Velike Britanije. Za Jug su nastupili: Mario Šurković,…
Velj 18, 2019

Novi veleposlanik Indije posjetio TZ grada Dubrovnika

Ured TZ grada Dubrovnika posjetio je danas novi veleposlanik Indije u Hrvatskoj Arindam Bagchi. Na sastanku s direktoricom TZ grada Dubrovnika Romanom Vlašić tema razgovora bila je kulturna i turistička suradnja. Veleposlanik Bagchi počeo je obnašati novu…
Velj 18, 2019

Ulica Marina Kneževića: Novi cjevovod i odvodnja otpadnih voda

Ulica Marina Kneževića u Novoj Mokošici dobila je novi vodoopskrbni cjevovod te cjevovod odvodnje otpadnih voda. Time je uspješno završena još jedna investicija Vodovoda Dubrovnik, ovog puta vrijedna 245 tisuća kuna. U sklopu ovih radova položeno je 90 metara…
Velj 18, 2019

aerodrom350

sanitat banner 2019 radnovrijeme

sanitat kampanja inv

fabrio banner 350 2109

reklama more 350 2019

oglasavanje 350x489 2019

Četvrtak, 15 Studeni 2018 11:14

Dubrovnik prezentiran u Varšavi

Predstavništvo Hrvatske Turističke zajednice u Varšavi, u srijedu je organiziralo poslovnu radionicu za turističke agencije i predstavnike hotela i agencija iz Hrvatske.

Uvodnu riječ imala je direktorica predstavništva Hrvatske turističke zajednice za Poljsku, Agnieszka Puszczewicz, koje je izrazila zadovoljstvo zbog jačanja veza između Hrvatske i Poljske te povećanja broja poljskih turista u Hrvatskoj. Sudionike radionice je u ime Veleposlanstva Republike Hrvatske u Poljskoj pozdravila i Tiha Dabac-Golubić, otpravnica poslova pri Veleposlanstvu RH.

Prezentaciju zračnih veza održala je predstavnica zrakoplovne kompanije LOT Polish Airlines, Agnieszka Cyganik Lučić te predstavila uvođenje nove direktne zimske linije Varšava-Dubrovnik. 
Voditeljica Odjela za komunikacijske taktike Turističke zajednice grada Dubrovnika, Sandra Milovčević, upoznala je nazočne s turističkom ponudom Dubrovnika te održala edukativnu prezentaciju s naglaskom na Dubrovački zimski festival i odličnu povezanost Dubrovnika i Varšave tijekom zime direktnim letovima zrakoplovne kompanije LOT Polish Airlines.

Radionici je prisustvovalo 30-ak poljskih turističkih agenata te 15-ak hrvatskih predstavnika hotela i turističkih agencija. Iz Dubrovnika su bili prisutni sljedeći turistički subjekti: Hotel Rixos Libertas, Hotel Hilton Imperial, Valamar Riviera d.d. i Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Poljska je za Dubrovnik zanimljivo turističko tržište, posebno u zimskom periodu zahvaljujući zrakoplovnoj kompaniji LOT Polish Airlines. Dubrovnik i Varšava povezani su prvi put direktnim letovima četiri puta tjedno tijekom zimskih mjeseci. LOT Polish Airlines ima odlične zrakoplovne veze preko Varšave s brojnim destinacijama Bliskog, Dalekog Istoka, SAD-a i Kanade te će ova nova direktna linija povezivati Dubrovnik ne samo s Poljskom već i ostatkom svijeta.

Dubrovnik je u 2017. godini posjetilo 13 906 poljskih turista (14 % više nego 2016.g.), a ostvarili su 50 554 noćenja (7 % više nego prethodne godine). Predstavljanje Dubrovnika u Varšavi zasigurno će pridonijeti povećanju turističkih posjeta s poljskog tržišta. 

DPP