Za 153,5 milijuna kuna prodani Hoteli Maestral

Ministar državne imovine Goran Marić, direktorica za stjecatelja PND strategija d.o.o. Matea Mateković i ravnatelj CERP-a Milan Plećaš potpisali su danas u Ministarstvu državne imovine Ugovor o…
Veljača 19, 2019

Zbog radova 19. veljače bez vode će biti Krstac i Vrelo u Župi dubrovačkoj u vremenu od 8.30 do 14.30 sati.

italiana banner 2019  alh banner posao

nikolinasimunovicdmd26012019banner

Odličan nastup Jugaša na „Victoriji“

Uspješan nastup imali su Jugovi plivači na grand prix mitingu „Victoria“ koji je u Rijeci u subotu i nedjelju okupio 459 natjecatelja iz čak 56 klubova iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, BiH, Velike Britanije. Za Jug su nastupili: Mario Šurković,…
Velj 18, 2019

Novi veleposlanik Indije posjetio TZ grada Dubrovnika

Ured TZ grada Dubrovnika posjetio je danas novi veleposlanik Indije u Hrvatskoj Arindam Bagchi. Na sastanku s direktoricom TZ grada Dubrovnika Romanom Vlašić tema razgovora bila je kulturna i turistička suradnja. Veleposlanik Bagchi počeo je obnašati novu…
Velj 18, 2019

Ulica Marina Kneževića: Novi cjevovod i odvodnja otpadnih voda

Ulica Marina Kneževića u Novoj Mokošici dobila je novi vodoopskrbni cjevovod te cjevovod odvodnje otpadnih voda. Time je uspješno završena još jedna investicija Vodovoda Dubrovnik, ovog puta vrijedna 245 tisuća kuna. U sklopu ovih radova položeno je 90 metara…
Velj 18, 2019

aerodrom350

sanitat banner 2019 radnovrijeme

sanitat kampanja inv

fabrio banner 350 2109

reklama more 350 2019

oglasavanje 350x489 2019

Četvrtak, 15 Studeni 2018 11:30

Klapa Amfora održala koncert u Rimu

Klapa Amfora održala koncert u Rimu Foto: Zvonimir Ancić i Marko Martić

Dubrovačka klapa Amfora održala je koncert u crkvi sv. Jeronima u Rimu. Organizatori koncerta bili su Hrvatska matica iseljenika Dubrovnik, Hrvatski papinski zavod sv. Jeronima i Hrvatsko talijanska udruga iz Rima, a koncert je organiziran u prigodi blagdana sv. Nikole Tavelića, te Dana hrvatskih rimskih studenata nakon nedjeljne mise koju je predvodio mons. Ivan Devčić, riječki nadbiskup i metropolit a propovijedao mons. Tomislav Rogić, biskup šibenski.

Na početku mise Božo Radoš, rektor Hrvatskog papinskog zavoda, je pozdravio sve okupljene. Poseban je pozdrav uputio hrvatskim biskupima koji od 12. - 17. studenoga borave u pohodu „Ad limina apostolorum“ u Vatikanu, podsjetivši kako je pohod Ad limina 1585. godine kanonski utemeljio papa hrvatskog podrijetla, Siksto V.

Uz brojne Hrvate koji žive u Rimu, nazočili su i veleposlanik Republike Hrvatske u Talijanskoj Republici Jasen Mesić i veleposlanik Republike Hrvatske pri Svetoj Stolici Neven Pelicarić sa suradnicima.

Koncert dubrovačke ženske klape Amfora, koja često nastupa na brojnim crkvenim događanjima u Dubrovniku, uključen je u kulturno-znanstveni program koji se u Rimu odvija tijekom pohoda biskupa.

Inače, ženska klapa Amfora je u organizaciji Hrvatske matice iseljenika prije nekoliko godina održala koncerte u Padovi i Salzburgu, sudjelujući u programu Susreta Hrvata Italije i proslave sv. Leopolda Bogdana Mandića te povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju. 

Za ovaj rimski koncert, članice klape su nastupile u nešto smanjenom sastavu i to: Mara Manjić – voditeljica klape i prvi sopran, Ina Botica - drugi sopran, Ana Stabile - prvi alt, Deša Čižek - prvi alt, Aleksandra Miletić - prvi alt, te kao drugi alti Marija Ursić Beusan i Jelena Vezilić.

Suorganizatori programa u Italiji, rektor Papinskog zavoda sv. Jeronima don Božo Radoš i Svjetlana Lipanović, predsjednica Hrvatsko-talijanske udruge u Rimu, nisu krili svoje oduševljenje koncertom klape Amfora, bogatstvom i bojama glasova naših Dubrovkinja.

Klapa je pjevala i na misi u kući Vrhovne uprave hrvatskih sestara Kćeri Milosrđa T.S.R. sv.Franje, zahvaljujući s. Vianeji Kustura, vrhovnoj zamjenici koja je nekoliko godina boravila u Dubrovniku predavajući vjeronauk u Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića.

Nekoć u domovini, a sada u Italiji predano radi na skorom obilježavanju stote obljetnice utemeljenja izvorne hrvatske Družbe Kćeri milosrđa.

Zahvaljujući s. Vianeji, te M. Cristini Orsillo, vrhovnoj glavarici Družbe i ostalim sestrama, upućen je poziv Hrvatskoj matici iseljenika Dubrovnik i klapi Amfora za sudjelovanje u središnjem slavlju jubileja 2020. godine u Rimu, ususret stogodišnjice Družbe.

Tako će dubrovačka klapa Amfora pjesmom slaviti veliki jubilej i kćer našeg podneblja, blaženu Mariju Propetoga Isusa. Posve sigurno će do tadasvoj repertoar obogatiti novim autorskim pjesmama posvećenim blaženici i njenoj Družbi. Zato je bačen i novčić u Fontanu di Trevi.

Maja Mozara