Srijeda, 05 Prosinac 2018 14:33

Dubrovački hodočasnici kod pape Franja

Sudionici hodočašća bračnih parova Dubrovačke biskupije u Rim sudjelovali su danas na općoj audijenciji Svetog Oca pape Franje u Vatikanu. Na generalnoj audijenciji uz bračne parove i dubrovačke svećenike sudjelovao je također biskup dubrovački msgr. Mate Uzinić. Audijencija je održana u dvorani pape Pavla VI. u Vatikanu.

Oko 400 dubrovačkih hodočasnika papa je pozdravio riječima:
- S radošću pozdravljam i blagoslivljam hrvatske hodočasnike a posebno bračne parove iz Dubrovačke biskupije zajedno s njihovim pastirom msgr. Matom Uzinićem“. Obnovom bračnih obećanja supružnici priznaju da ih je Gospodin pratio u radosnim i žalosnim prilikama života, a papa im je poručio: „Ohrabrujem vas da živite supružničku ljubav, znak ljubavi između Krista i Crkve, rastući svakodnevno u uzajamnom sebedarju po malim gestama. U ovo vrijeme došašća neka vam Blažena Djevica Marija bude uzor kako primiti Gospodina i povjeriti se njemu. Hvaljen Isus i Marija!“ - rekao je papa Franjo.

Oduševljenje susretom i riječima hodočasnici su iskazali kroz pjesmu te su papi zapjevali poznatu marijansku hrvatsku pjesmu „Rajska Djevo, Kraljice Hrvata“.

Na generalnoj audijenciji sudjelovao je također veliki broj hodočasnika iz raznih krajeva svijeta, a papa im je u katehezi govorio na temelju evanđeoskog ulomka o molitvi Očenaša. Poslijepodne će hodočasnici iz Dubrovačke biskupije obići znamenitosti Rima među kojima su: Piazza Navona, Pantheon, Fontana di Trevi i Piazza Spagna, a u crkvi sv. Jeronima će slaviti misu.

A.T.

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019