italiana banner 2019  alh banner posao

nikolinasimunovicdmd26012019banner

Sanacija Puntina počinje u listopadu

Nakon što je Županijska lučka uprava Korčula izradila svu potrebnu projektno tehničku dokumentaciju te ishodila građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije lukobrana Puntin danas je u Gradskoj vijećnici Grada Korčule održana i prezentaciju sanacije. Uz…
Veljača 15, 2019

aerodrom350

sanitat banner 2019 radnovrijeme

sanitat kampanja inv

fabrio banner 350 2109

reklama more 350 2019

oglasavanje 350x489 2019

Četvrtak, 06 Prosinac 2018 20:10

Izmjene prostornih planova preduvjet gradskim projektima u Solitudu

Gradsko će vijeće na sjednici u ponedjeljak usvojiti odluke o izmjenama i dopunama Odluke o donošenju Prostornog plana uređenja Grada Dubrovnika te GUP-a Grada. Riječ je o izmjenama koje su zapravo preduvjet realizaciji gradskih projekata u Solitudu, prvenstveno izgradnji POS stanova i dječjeg vrtića.

Navedenim izmjenama, kao i izmjenama Detaljnog plana uređenja stambenog naselja „Solitudo“, koje će se također raspraviti na Vijeću, pristupa se radi ograničenja uočenih u planskim rješenjima, a odnose se na namjenu površina, koje nisu bile na odgovarajući način planirane važećim prostornim planovima

U sklopu izrade mijenjaju se planska rješenja na Glavici Babina kuka i Solitudu s ciljem stvaranja planskih preduvjeta za izgradnju nove Turističko-ugostiteljske škole s trodijelnom sportskom dvoranom, Pastoralnog centra i crkve, mogućnosti proširenja djelatnosti gradske tvrtke Vrtlar, izgradnje stanova POS-a, proširenja zone D4 za izgradnju dječjeg vrtića većeg kapaciteta.

Inače, na Glavici Babina kuna, na površini nešto većoj od četiri hektara nova Turističko-ugostiteljska škola moći će primiti oko 800 učenika, a uz trodijelnu sportsku dvoranu predviđena je i gradnja hotelijersko-ugostiteljskog praktikuma,sportski tereni na otvorenom, parkovne površine i parkiralište.

U Solitudu na površini od nepunog hektara gradit će se crkva s pripadajućim trgom, otvorenim parkingom i pratećim sadržajima, zgrada Caritasa Dubrovačke biskupije, a u izmjenama se navodi kako je na tom području planirana i škola i dječji vrtić s otvorenim prostorima i igralištima dok će se potrebna parkirna mjesta rješavati podzemnim garažama.

N.Metković