italiana banner 2019  alh banner posao

nikolinasimunovicdmd26012019banner

Sanacija Puntina počinje u listopadu

Nakon što je Županijska lučka uprava Korčula izradila svu potrebnu projektno tehničku dokumentaciju te ishodila građevinsku dozvolu za projekt rekonstrukcije lukobrana Puntin danas je u Gradskoj vijećnici Grada Korčule održana i prezentaciju sanacije. Uz…
Veljača 15, 2019

aerodrom350

sanitat banner 2019 radnovrijeme

sanitat kampanja inv

fabrio banner 350 2109

reklama more 350 2019

oglasavanje 350x489 2019

Srijeda, 12 Prosinac 2018 20:27

Nova Internet stranica Grada Dubrovnika

U funkciji je nova internetska stranica Grada Dubrovnika. Novodizajnirana službena web stranica Grada Dubrovnika uz suvremen i pregledan dizajn prilagođen zaslonima svih uređaja omogućuje jednostavniju navigaciju, bolju organizaciju sadržaja te efikasnu tražilicu čime je svim posjetiteljima omogućen lakši pronalazak važnih informacija, piše u priopćenju gradske uprave. Stranicu možete pogledati OVDJE.

"Stranica je i interaktivno funkcionalna te kao takva donosi obrasce za participativno budžetiranje, ali nudi i podršku za sve buduće interaktivne sadržaje koji zaprimaju mišljenja i poruke građana. Kao interaktivni sadržaj na naslovnici stranice u realnom vremenu prikazuje se i brojač posjetitelja u povijesnoj jezgri. Povećana je sigurnost objavljenih datoteka kao i brzina samog web sjedišta, a stranica je prilagođena web tražilicama poput Googlea pa se njezini sadržaji lako mogu pronaći i tim putem." - pišu iz gradske uprave. 

"Uz CMS (sustav koji omogućuje upravljanje sadržajem), web stranica uključuje i Intranet sustav Grada Dubrovnika. Intranet je informatički sustav koji u cilju povećanja učinkovitosti rada zaposlenicima gradske uprave, ovisno o ovlastima, omogućuje pristup različitim modulima. Moduli uključuju upravljanje samim web sjedištem Grada, digitalnu višekorisničku komunikaciju i razmjenu dokumenata, organizaciju vremena u obliku kalendara, digitalnu arhivu te druge manje funkcionalnosti poput organizacije zauzeća dvorana za sastanke." - stoji u priopćenju. 

Stranicu je kao javni web servis Grada Dubrovnika dizajnirala i izradila dubrovačka tvrtka Mint Media d.o.o. na temelju prethodno provedenog postupka jednostavne nabave. Ukupni trošak dizajna i izrade stranice sukladno sklopljenom ugovoru iznosi 178.125,00 kuna s PDV-om, dok je u tijeku priprema postupka za nabavu usluga održavanja web stranice u 2019. godini procijenjene vrijednosti 40 tisuća kuna bez PDV-a. 

"Zbog postupka tzv. DNS propagacije (vrijeme tijekom kojeg napravljena izmjena na domeni postaje "vidljiva" kroz cijeli Internet) postoji mogućnost da vam i vaš lokalni internet preglednik (browser) prikazuje stare informacije. Trajanje propagacije varira od pola sata pa čak do 48 i više sati, a ovisi DNS cache-u pojedinog ISP-a (tvrtke putem koje su korisnici spojeni na internet). Napominjemo korisnicima i da se u footeru nove stranice nalazi link na svu arhivu." - napomenuli su iz Ureda gradonačelnika.

DPP