Srijeda, 19 Prosinac 2018 13:07

Predstavljanje "Držićevog kalendara" u Luži; evo kako je bilo na radionicama DMD-a

Izložba radova polaznika likovne radionice Doma Marina Držića otvorit će se u četvrtak, u Luži, s početkom u 18 sati. Radionice “Držićev kalendar” trajale su tri mjeseca, a pohodili su ih učenici osnovnih i srednjih škola iz Dubrovnika i susjednih općina.

Radionica je dio programa Dana kulturne baštine koje organizira Grad Dubrovnik povodom Europske godine kulturne baštine 2018, a održavala se pod vodstvom akademske slikarice i prof. likovne kulture Rajne Inić i akademskog slikara i prof. likovne kulture Ivana Peraka.

"Vile kao mitska bića inspiriraju kroz bajke,legende,mitove i razne priče još od davnina,kako velike tako i malene... Inspirirale su i našeg najvećeg komediografa Marina Držića, kao i naše polaznike koji su ih ovjekovječili na svojim slikama u tehnici akrila na stiroduru. Izložba se sastoji od triptiha za dvanaest mjeseci. Svaka vila nosi simboliku određenog mjeseca, od kiše za zimu, lišća za jesen itd., do nezaobilaznog motiva Grada.Tom prilikom izrađen je prigodni kalendar za nadolazeću godinu koji će se na otvorenju izložbe prodavati a cijeli prihod, kako to već tradicionalno biva na likovnim radionicama Doma Marina Držića, namijenjen je Domu za djecu Maslina." - napisali su iz Doma Marina Držića.

"Dom Marina Držića posebnu pozornost posvećuje pedagoškoj djelatnosti i radu s mladim osobama, kako bi iskustvenim doživljajnim učenjem, između ostalog, usvojili nova znanja likovnim izražavanjem, odnosno kako bi polaznike radionica što više zainteresirali za život renesansnog Dubrovnika, a posebice za život i djelo Marina Držića." - stoji u priopćenju DMD-a.

Na radionicama je sudjelovalo 35 polaznika: Leona Kuzman, Ana Kužnin, Klaudia Lujić, Petra Plastić, Ivan Raguž- Lučić, Nikola Tomić, Lukrecia Đanović, Naomi Mišić, Nika Šoletić, Stella Burđelez, Karmen Đuraš, Anđela Papac, Rita Erak,v Klara Lazić, Marija Angela Savinović, Tatjana Lečić, Angela Salerno, Ana Gabriela Savinović, Etien Brković, Luciana Kapović, Antonia Muhoberac, Lucija Đevoić, Lučia Galjer, Pia Majer, Selma Grebović, Asja Hebib, Roko Kriletić, Dora Kulišić, Antea Meštrović, Leonarda Perić, Nina Đuričić, Martin Mileta, Gabriela Puljizević, Altina Grajčevci i Kiara Tenžera.

"Koristimo ovu priliku kako bismo zahvalili svim polaznicima, njihovim obiteljima, voditeljima radionica, pokroviteljima i medijima, Gradu Dubrovniku, osnivaču Doma Marina Držića  te svima koji su na bilo koji način dali svoj doprinos u izvođenju radionice kako bi se oživio duh renesanse. U ovom blagdanskom periodu kada je sve posebnije, željeli bismo da nam se pridružite na izložbi te da i Vas, makar na tren, vile “omađijaju” svojom čarolijom te ponesu na krilima ljubavi i mira." - pišu iz DMD-a.

Djelić atmosfere s radionica pogledajte u fotogaleriji.

DPP

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019