Srijeda, 19 Prosinac 2018 18:11

Predstavljanje božićnog drvca Ivone Vlašić u UGD

Umjetnička galerija Dubrovnik održat će božićni domjenak u četvrtak, u 19 sati, a na kojem će se predstaviti prigodno božićno drvce, rad umjetnice Ivone Vlašić. Nakon prošlogodišnjeg predstavljanja božićnog drvca dubrovačke umjetnice Marijane Vukić Pende, Umjetnička galerija Dubrovnik nastavlja s projektom suvremenog osmišljavanja i izrade božićnog drvca  gdje pozvani dubrovački umjetnici iznose vlastitu ideju i viziju ovog tradicionalnog simbola Božića.

Dubrovačka umjetnica Ivona Vlašić koja se već predstavila dubrovačkoj publici izložbom „Linija ukinutog horizonta“ u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, ponovo se vraća u prostor Galerije, zanimljivom interpretacijom božićnog drvca.

Ovom prigodom, Umjetnička galerija Dubrovnik dodijelit će nagrade istaknutim pojedincima i pravnim osobama za osobite doprinose ostvarenju njezinog poslanja. Povelju za izniman doprinos razvoju suvremene umjetnosti u Dubrovniku ići će Francesci Thyssen Bornemisza. Priznanja za za doprinos obogaćivanju Zbirke moderne i suvremene umjetnosti Umjetničke galerije Dubrovnik idu Eliasu Ayoubu, Ivoni Vlašić, Lukši Peku, Jasenku Rasolu, Šimi Periću i Josipu Škerlju. Zahvalnicu za doprinos razvoju i realizaciji izložbenog projekta „Predjeli Dioniza“ Vatroslava Kuliša ide Hrvatskoj elektroprivredi d. d.

Biografija:
Ivona Vlašić je rođena u Dubrovniku 1968. godine. Studirala je slikarstvo u klasi profesora Gerharda Lojena na Höhere technische Bundeslehranstalt Graz Ortweinschule - Meisterklasse Malerei. Radi unutar multimedijalnog izraza. Članica je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika Zagreb, Art radionice Lazareti, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Dubrovnik i Hrvatskog društva likovnih umjetnika Zagreb. Izlagala je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama i drugim manifestacijama u Hrvatskoj i inozemstvu. Živi i radi u Dubrovniku.

DPP

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019