Petak, 21 Prosinac 2018 22:53

Festivalski šušur predblagdanskog vikenda

Četvrti, predblagdanski vikend 5. Dubrovačkog zimskog festivala bit će vikend šušura prije festa!  Sutrašnje paljenje četvrte adventske svijeće, spektakularni Dubrovački božićni koncert, Žive jaslice i brojni događaji za djecu i obitelj bit će okosnice festivalskog programa ovog vikenda. Sljedeći tjedan bit će također zabavan i raspjevan uz koncert Željka Bebeka na blagdan sv. Stjepana u srijedu 26. prosinca, nastup dubrovačkih bendova dan iza, u četvrtak 27. prosinca, ali i brojna druga događanja. 

Vrhunac ovog vikenda bit će Dubrovački božićni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra i njihovih gostiju u subotu, 22. prosinca u 20 sati u hotelu Valamar Lacroma. Orkestru i dirigentu Marcu Tardueu pridružit će se vodeći hrvatski tenor Domagoj Dorotić te sopranistice Martina Zadro i Sara Žuvela. Također, nastupit će nagrađivana dubrovačka jazz pjevačica Maja Grgić, sjajni Vedran Ljubenko i Doris Kosović te klapa Kaše i ženska klapa FA Linđo. Bit će to najljepša božićna glazbena priča i prilika za ispjevati se uz odlične glazbenike koji će izvoditi brojne tradicionalne i popularne božićne pjesme! Koncert je organiziran u suradnji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika, Dubrovačkih ljetnih igara i grupacije Valamar.

Dubrovačkom božićnom koncertu prethodit će paljenje četvrte adventske svijeće - svijeće ljubavi koje će predvoditi Župa sv. Andrije i katedralna župa Velike Gospe, sutra u 19:30 sati ispred Dubrovačke katedrale. Zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Orlanda Tokić upalit će četvrtu svijeću na adventskom vijencu, a po završetku molitvenog dijela, uslijedit će ugodno druženje uz prikle i čaj.

Jedan od najljepših događaja adventa, Žive jaslice ispred Katedrale održat će se u nedjelju, 23. prosinca od 17:00 sati. Događaj je to koji uvijek privuče veliki broj građana svih generacija. I ovaj vikend bit će veselo u Stanici Sjeverni Pol. Igraonica s Tintilinićima ''Mašta može svašta'' održat će se u subotu, od 16 do 19 sati, a Karaoke party s vilenjacima zahvaljujući udruzi Le Petit Festival du Theatre i Plesnom studiju Lazareti u nedjelju od 10 do 12 sati.

Božićni obiteljski vremeplov u Kinu Sloboda uključuje filmove „Polar Express“ (subota, 23. prosinca) i „Božićna priča“ (nedjelja, 23. prosinca) uz početak projekcija u 18:00 sati. 

Šarena zima u Uvali ovaj vikend donosi kreativne radionice i dovodi male pjevače i plesače pa će se tako u subotu održati kreativne radionice izrade papirnatih aviona i avio-maketa, a moći će se isprobati simulator letenja, zahvaljujući Zajednici tehničke kulture i Aero klubu Nimbus, od 10 do 16 sati.  U subotu će nastupiti Plesno-rekreacijski studio Dubrovnik i Dječji zbor Dubrovnik.

Blagdanska popodneva u Mokošici nastavljaju se u subotu, 22. prosinca od 15:30 do 18:00 sati, a za ovaj put plesno-edukativna udruga Convivo pripremila je mjuzikl „Pepeljuga“. I ovog vikenda bit će žive glazbe u Gradu te će ženska klapa Linđo uljepšati nedjeljno prijepodne na Stradunu, Brsaljama i Gundulićevoj poljani od 10 sati. I sljedeći tjedan bit će prepun blagdanskih festivalskih događanja koja uključuju brojne nastupe žive glazbe u Gradu. Uz to, na blagdan svetoga Stjepana, u srijedu, 26. prosinca točno u podne na Stradun dolaze Moto Mrazovi, a taj dan uvečer na Stradunu će nastupiti legendarni Željko Bebek u 21 sat.

Najljepša pozornica - Stradun lokacija je brojnih sjajnih koncerata i u nastavku 5. Dubrovačkog zimskog festivala. Četvrtak donosi koncert dubrovačkih bendova, a sljedeći vikend u subotu će nastupiti slavni Gipsy Kings, a u nedjelju Opća opasnost. Tu je naravno i iznimno bogat program blagdanskih događanja zan djecu i njihove obitelji.

Podsjetnik da čarobna ekipa iz Stanice Sjeverni pol i djelatnici u Središnjem informativnom centru u Luži uzimaju malu pauzu zbog jako puno posla u pripremama za Božić i Novu godinu pa neke dane neće biti otvorena za posjetitelje. Stanica Sjeverni pol otvorena je svaki dan od 16 do 19 sati uz sljedeće iznimke: 24., 25., 29. i 31. prosinca i 1. siječnja ZATVORENO, 23. i 30. prosinca OTVORENO UJUTRO. Središnji informativni centar u Luži radi svakim danom od 10:00 do 22:00 sata, uz sljedeće iznimke: 24. 12.  10:00 – 12:00 sati, 25. 12.  ZATVORENO, 29. 12.  ZATVORENO, 31. 12.  10:00 – 12:00 sati, 1. 1.  ZATVORENO. 

Vrijedi imati na umu i besplatne vožnje Libertasovim autobusima na svim linijama u gradskom prometu (uključujući linije 26, 28 i 35) od 17:00 sati pa sve do posljednjeg noćnog polaska, posebni X-MAS BUS koji vozi na relaciji Kolodvor-Grawe-Pile-Vojnović-Pošta Lapad te Pošta Lapad-Vojnović-Pile-Kolodvor, zatim XMAS Train koji vozi kroz Uvalu Lapad, klizalište na teniskim terenima u Uvali Lapad kao i blagdansku ponudu na kućicama. Feste su pred vratima, veselje je sve veće!

DZF

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019