Srijeda, 16 Siječanj 2019 14:14

18. Festa humanitarno za Ligu protiv raka i obnovu parčeve crkve

Osamnaesta po redu humanitarna manifestacija Festa 2019. Dubrovnik, organizirana u čast svetoga Vlaha i uz Dan Grada Dubrovnika, počet će tradicionalnom Festom od klapa u četvrtak, 24. siječnja u 20 sati u Kazalištu Marina Držića. Festom od klapa proslavit će 50 godišta Maestrala klape Maestral, FA Linđo, Kaše, Kumpanji, Ošjak, Ragusavecchia i Subrenum.

Koncert opernih diva u crkvi svetoga Vlaha održat će se u petak 25. siječnja u 19 sati kada će s kvintetom DSO nastupiti dive Diana Hilje, Terezija Kusanović, Jelena Štefanić i Tanja Ruždjak.

Središnji humanitarni gala koncert Festa 2019 Dubrovnik #vjerujuljubav održat će se u subotu, 26. siječnja u Hotelu Rixos Libertas s početkom u 20 sati. Koncert će održati Dubrovački simfonijski orkestar, kojim će ravnati dirigent Alan Bjelinski, a s njima će nastupiti velika estradna imena Dupini, Tereza Kesovija, Nina Badrić, Tedi Spalato, Meri Cetinić, Zorica Kondža, Jacques Houdek, Oliver J. Berekin, Paula Jusić, Zoran Mišolongin, Stijepo Gleđ Markos, Ines Tričković, Davor Erceg i Nevio Končić.

Ulaznice po cijeni od 80 kuna mogu se kupiti na prodajnim mjestima: Hotel Rixos Libertas, cvjećara Patrea (DTS), caffe bar Fashion (DOC) te od sutra, 17. siječnja, u uredu Turističke zajednice grada Dubrovnika na Pilama (od 12 do 18 sati).

Radionica o tradicionalnim jelima i vinima za svetoga Vlaha u suradnji s Udrugom Deša Dubrovnik i Turističkom i ugostiteljskom školom organizira se u restoranu Mimoza 30. siječnja u 11 sati. Istog dana, s početkom u 19.30 sati bit će otvorena izložba Orlando i sveti Vlaho u suradnji s DULU, Maticom iseljenika i Kazalištem Marina Držića, u predvorju Kazališta Marina Držića.

Dubrovačka rock parada, treću godinu za redom bit će sjajna glazbena poslastica za sve posjetitelje Umjetničke galerije Dubrovnik u Noći muzeja, 1. veljače, organizirana u suradnji s Klubom Lazareti i Umjetničkom galerijom Dubrovnik.

Festa od vina tradicionalno je na programu Feste na Kandeloru, a realizira se u suradnji s Gospodarskom i Obrtničkom komorom i DNŽ, od 11 sati u Gradskoj kavani.

Promocija knjige francuskog prijevoda Držićeva Skupa u izdanju Doma Marina Držića, u okviru ovogodišnje Feste, održat će se 4. veljače u 10 sati u predvorju Kazališta Marina Držića.

Humanitarna namjena osamnaeste Feste je usmjerena Ligi protiv raka i obnovi crkve svetoga Vlaha.
festa16012019 tekst

DPP

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019