Četvrtak, 17 Siječanj 2019 19:12

Gradonačelnik Franković primio Višnjića; pričali o azilu za životinje

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković susreo se danas s glumcem Goranom Višnjićem koji ovih dana boravi u Dubrovniku. Goran Višnjić bori se za prava životinja i poznat je po zalaganju za azil na Žarkovici, a gradonačelnik Mato Franković upoznao ga je s pomacima po pitanju izgradnje azila.

Naime, nakon što je odabrana lokacija budućeg gradskog azila za napuštene i nezbrinute životinje, Grad Dubrovnik je u Proračunu za 2019. godinu osigurao dva milijuna kuna za kupovinu zemljišta te dodatnih 500 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije. Budući azil bit će izgrađen i opremljen sukladno zakonskim propisima u kojem će se napuštenim životinjama u adekvatnim uvjetima pružati sva potrebna skrb.

Gradonačelnik je glumca upoznao i s činjenicom da Grad godišnje za skrb o odbjeglim i napuštenim životinjama izdvaja značajna sredstva kao i s, u tekućoj godini, planiranim uređenjem prvog gradskog parka za pse s igralištem koji će biti smješten u Mokošici.

Gradonačelnik Franković i Višnjić razgovarali su i o kulturi i o filmskoj industrij, a glumac se prisjetio svojih prvih uloga na Dubrovačkim ljetnim igrama koje ove godine obilježavaju jubilarnu, 70. festivalsku sezonu.

D.M.

frendy250

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019