Četvrtak, 17 Siječanj 2019 19:12

Gradonačelnik Franković primio Višnjića; pričali o azilu za životinje

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković susreo se danas s glumcem Goranom Višnjićem koji ovih dana boravi u Dubrovniku. Goran Višnjić bori se za prava životinja i poznat je po zalaganju za azil na Žarkovici, a gradonačelnik Mato Franković upoznao ga je s pomacima po pitanju izgradnje azila.

Naime, nakon što je odabrana lokacija budućeg gradskog azila za napuštene i nezbrinute životinje, Grad Dubrovnik je u Proračunu za 2019. godinu osigurao dva milijuna kuna za kupovinu zemljišta te dodatnih 500 tisuća kuna za izradu projektne dokumentacije. Budući azil bit će izgrađen i opremljen sukladno zakonskim propisima u kojem će se napuštenim životinjama u adekvatnim uvjetima pružati sva potrebna skrb.

Gradonačelnik je glumca upoznao i s činjenicom da Grad godišnje za skrb o odbjeglim i napuštenim životinjama izdvaja značajna sredstva kao i s, u tekućoj godini, planiranim uređenjem prvog gradskog parka za pse s igralištem koji će biti smješten u Mokošici.

Gradonačelnik Franković i Višnjić razgovarali su i o kulturi i o filmskoj industrij, a glumac se prisjetio svojih prvih uloga na Dubrovačkim ljetnim igrama koje ove godine obilježavaju jubilarnu, 70. festivalsku sezonu.

D.M.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019