Subota, 19 Siječanj 2019 12:20

Square pobjedom u Vrgorcu skočio na drugo mjesto

Square je u 12. kolu 1. HMNL na gostovanju kod Vrgorca pobijedio 5:3 (2:1). Nije se dugo čulo s tribina u Vrgorcu „bolji su, zaslužena pobjeda gostiju“. Rijetko koji je gost mogao te riječi dobiti od strane domaćih navijača u doslovno – ledenoj dvorani SD „Davor Jović“. Uz to, rijetko koja momčad se može pohvaliti velikim brojem navijača na gostujućim utakmicama kao što je to slučaj za Square.

Pedesetak najvjernijih ispratilo je igrače velikim pljeskom nakon potpuno zaslužene pobjede 5:3 s kojom je Square skočio na drugo mjesto u poretku!

Međutim, nije moglo gore pred sam početak dvoboja u Vrgorcu. Već se i uoči puta u Vrgorac znalo da kapetan Hrvoje Cvjetković neće nastupiti zbog ozljede aduktora, a uz to na samom zagrijavanju utakmice Maro Đuraš ozlijedio je zglob te nije mogao dati svoj doprinos u ovoj utakmici. Ako uz to dodamo ozlijeđene Micevskog, Konsua te odsutnog Nebergoja i kartoniranog Džankovića onda se zna prava vrijednost ovih bodova!
Izuzev svih nedaća krenulo je odlično. Iako su gosti prvi zaprijetili (Suton), bilježimo vrlo rasploženog mladog Mateja Perića u više navrata. Prvo je u 5. minuti pokušao škaricama, a minutu poslije odlično je probio lijevu stranu, no sekundu-dvije je zakasnio Ante Daničić.

U 7. minuti na semaforu je 0:1! Nakon kontre, Blago Gašpar odlično vara svog čuvara te na drugoj strani nesebično dodaje Peleu koji s desetak metara silovitim udarcem, uz pomoć stative, pogađa za potpuno zasluženo vodstvo! Zagrizli su potom domaćini, Martinac je uputio snažan udarac, no pored vrata, a nakon njega bilježi se i pokušaj Sutona iz okreta, no Primić je bio siguran.

Vrlo sadržajna i zanimljiva utakmica nikoga na tribinama nije mogla ostaviti ravnodušnima, a dokaz tome su i povremene iskre s obje strane. Nakon jednog odbijanca domaćini su izjednačili preko  Martinca, a tri minute prije kraja kontru je povukao Pele koji je prošao po lijevoj strani te silovitim udarcem pogodio novo vodstvo Squarea.

U nastavku ista slika i prilika. Prilike sijevaju s obje strane, a najveća prigoda bilježi se u 23. minuti kada Daničić pogađa vratnicu! I domaćini opasni, vratnica se uzdrmala i s druge strane! Vratar Zoran Primić u više jr navrata iskazao svoj potencijal!

I onda u 24. minuti Marko Kuraja je prošao po strani te na drugoj stativi uposlio Mateja Perića koji nesmetano, prsima, šalje loptu iza leđa vratara Rašića za 1:3 vodstvo Squarea!

Nešto su opasniji bili domaćini nakon toga i u 33. minuti smanjuju preko Jurjevića, a zatim Martinac pogađa za izjednačenje 3:3. Već u 35. minuti Ante Daničić prošao je i okrenuo čuvara te potom varkom izbacio idućeg i bez pogreške pogodio iza Rašića za 3:4! Kao i u prvom dijelu, pet akumuliranih na kontu Squarea četiri minute prije kraja. Gosti su minutu i pol krenuli s igrače viška, a prvu pravu priliku su imali već u prvom napadu, no kad su svi već vidjeli loptu u mreži ukazao se Primić bravuroznom obranom! U posljednjim sekundama Pele ramenom dodaje na drugu stranu za Stjepana Reza koji pogađa za konačnih 3:5!

Za vrijednu pobjedu svoj su doprinos dali Primić i Turuk (vratari), Kuraja, Pele, Gašpar, Daničić, Rezo, Bandur, Darrer, Perić.

S ovom pobjedom Square je preskočio upravo Vrgorac koji je do danas bio na drugom mjestu. U idućem kolu Square dočekuje Jesenje (25. siječnja) u 19 sati u Gospinom polju.

D.L.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019