Srijeda, 30 Siječanj 2019 20:43

Izmjestit će se kružni tok u Solitudu; radovi nakon sezone

Piše:
Izmjestit će se kružni tok u Solitudu; radovi nakon sezone Foto: DPP/DM

Gotovo je idejno rješenje rekonstrukcije dijela Ulice Vatroslava Lisinskog u Solitudu, a koje bi trebalo obuhvatiti i rekonstrukciju kružnog toka kod tamošnjeg kampa te izgradnju treće trake kojom bi se iz Solituda automobilima omogućio izlaz prema Babinu kuku. No, rado, iako su bili najavljivani neće započeti sad već nakon završetka nadolazeće turističke sezone, potvrdila je za portal Dubrovnikpress.hr zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić.

- Naručili smo četiri projekta i oni su spremni, no radove nećemo započinjati do kraja nadolazeće sezone. Naime, cilj ovog projekta koji će se odvijati fazno jest prometno rasterećenje Solituda i zato smo i okrenuli smjer prometovanja na Orsanu, odnosno omogućili stanovnicima Solituda preko Orsana izlaz prema pošti Lapad. Sukladno najavama projekt rekonstrukcije kružnoga toka kod kampa i izgradnja skretača za Babin kuk trebali su početi sada, no realizaciju projekta smo odgodili jer nam je turistička sezona gotovo pa pred vratima i ne želimo da se na tom području stvaraju dodatne nesnosne gužve. Zbog gužvi koje će se ionako stvarati taj smo projekt podijelili u nekoliko faza i prva faza će biti gotova do ljeta, ali se ne odnosi na područje Solituda već obližnju Ulicu Iva Dulčića gdje uskoro krećemo s rekonstrukcijom nogostupa, a potom slijedi rekonstrukcija ulaza u Mostarsku ulicu. - najavila je Tokić.
solitudo30012019 1- Kad je u pitanju Solitudo, po završetku sezone kreće rekonstrukcija Ulice Vatroslava Lisinskog koja će se baš zbog izbjegavanja gužvi odvijati fazno i to od kružnog toka do Orsana gdje su planirani zahvati na oborinskoj odvodnji te postavljanje nogostupa i ocrtavanje parkirnih mjesta i na kraju asfaltiranje. Od kružnog toka u kampu do izlaza na Ulicu Iva Dulčića planirana je rekonstrukcija prometnice, odnosno izgradnja treće izlazne trake prema Babinu kuku. Inače, kad već razgovaramo o Solitudu, mogu najaviti skoro asfaltiranje dijela Bokeljske ulice. - rekla je Tokić, istaknuvši kako gradsku upravu u Solitudu čeka veliki posao.
solitudo30012019 2- U Solitudu će najzahtjevniji radovi biti oni koji se odnose na pomicanje kružnog toka kod kampa. Dakle, njega ćemo malo više izmjestiti prema kampu te urediti one nagibe na cesti. Inače, ovaj projekt je iznimno lijep, ali nismo se htjeli upuštati u radove pred sezonu, odnosno dok ne dobijemo građevinsku dozvolu.- rekla je zamjenica gradonačelnika Orlanda Tokić.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019