lausnekretninebanner

Četvrtak, 31 Siječanj 2019 13:04

Raguž doveo Šarulju i pozvao premijera u Gospino polje

Piše:
Raguž doveo Šarulju i pozvao premijera u Gospino polje Foto: DPP

Uoči sutrašnje sjednice Vlade u Dubrovniku našli smo shodnim obratiti se javnosti vezano za ono što je nama najbitnije u ovom trenutku, a to je sportska infrastruktura u Gradu Dubrovniku, kazao je predsjednik DUSTRA-e Željko raguž na konferenciji za novinare održanoj na igralištu u Gospinu polju, a na koju je doveo i model krave Šarulje, ne bi li što zornije pokazao pravo stanje tog igrališta.

Zadnja sjednica Vlade u Dubrovniku je održana 2005. i tada su nakon te sjednice bila iznesena četiri projekta koja će u kratkom roku biti napravljena. To je golf na Srđu, Pelješki most, bila je autocesta do Dubrovnika i brza cesta Dubrovnik - Čilipi. - rekao je Raguž.

- Simbolično smo danas ovdje doveli i Šarulju o kojoj sam već jednom bio govorio na Gradskom vijeću, da se vidi u kojim uvjetima naša djeca treniraju. Da sam ja danas počeo konferenciju riječima dobro došli na Mrčevo ili na Gromaču ili Osojnik, vjerojatno nitko tko gleda ovu našu konferenciju ne bi pomislio da zaista nismo u nekom od tih mjesta. Pogledajte kakvo je ovdje igralište. Mogu li djeca koja ovdje imaju treninge biti konkurentna svojim vršnjacima u drugim gradovima? Naravno da ne mogu! Ista je stvar i sa sportskom dvoranom koja je neadekvatna. Vidite kakve rezultate ima VK Jug samo zato što imaju uvjete. Čestitamo na tome što im se bazen napravio, ali trebamo misliti i na ostale sportove. - rekao je Raguž.

Uoči sutrašnje sjednice Vlade,Raguž je podsjetio na sjednicu Vlade koja je u Dubrovniku održana prije 14 godina, a nakon koje se od četiri tadašnja strateška projekta počeo realizirati tek jedan.
- Da vas podsjetim, zadnja sjednica Vlade u Dubrovniku je održana 2005. i tada su nakon te sjednice bila iznesena četiri projekta koja će u kratkom roku biti napravljena. To je golf na Srđu, Pelješki most, bila je autocesta do Dubrovnika i brza cesta Dubrovnik - Čilipi. Nakon tih 14 godina imamo samo jedan projekt, a to je Pelješki most na kojem se sad krenulo s radovima, a za ostala tri nemamo najave kad bi se trebali realizirati. - kazao je Raguž.

Osvrnuvši se na netom usvojenu strategiju sporta, Raguž je kazao kako će ona ostati mrtvo slovo na papiru ako se odmah ne krene s realizacijom ciljeva koji su u strategiji postavljeni.

- Zadnjih 30 godina na području sporta se u Gradu Dubrovniku nije napravilo ništa. Dolazi nam i premijer i cijeli državni vrh. Vidimo da imaju i program tj. hodogram za obići puno toga, obići studentski dom, Palčicu i školu na Montovjerni pa ih pozivam da dođu u Gospino polje, da vide kakva je naša sportska infrastruktura. Neka vide da Grad Dubrovnik nema ni metar autoceste, a znate kako smo zračno povezani. Znači u pravom smislu riječi smo geto.- rekao je Raguž, uputivši poruke Vladi.

- Zato vas pozivam, gospodo, dođite u Gospino polje i preko državnog proračuna ili preko HNS-a uložite u dubrovački sport i infrastrukturu jer žalosno je da naši klubovi moraju obavljati pripreme u Turskoj i drugim zemljama pored naše mediterane klime u Gradu Dubrovniku. - kazao je Raguž.

- Bilo je i svjetsko rukometno prvenstvo kad je država ulagala u dvorane. Ovdje govorimo o Dubrovniku koji se razlikuje od ostalih dijelova Hrvatske jer smo odvojeni od matice zemlje, a svatko se od državnog vrha voli podičiti Dubrovnikom u zemlji i svijetu. Kad se već vole podičiti neka im ne bude teško doći i uložiti novac. Naravno da se iz gradskog proračuna može dodatno čoknut da se poboljša postojeća infrastruktura. Ono što ja ne želim je da među 30 točaka na sjednici Vlade ima mjesta za sve, ali ne za sportsku infrastrukturu na području Grada Dubrovnika. Sportska infrastruktura nije državna obveza, ali bi na neki način trebao biti obveza da dođu i pomognu promijeniti ovo stanje. - rekao je Raguž.

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020

71 DLJI banneri Dubrovnikpress 250x250