Četvrtak, 31 Siječanj 2019 13:43

Paušalni porez po krevetu u Župi: Samo dva mjesta u prvoj kategoriji

Paušalni porez po krevetu u Župi: Samo dva mjesta u prvoj kategoriji Foto: DPP/DM

Općinsko vijeće Općine Župa dubrovačka na jučerašnjoj sjednici donijelo je odluku o visini paušalnog poreza na godišnjoj razini po krevetu, odnosno smještanoj jedinici u kampu i objektima za robinzonski smještaj.

Prema kategorizaciji koju su u sklopu odluke usvojili općinski vijećnici najviša paušalna porezna naknada bit će u Srebrenom i Mlinima, 450 kuna. U Platu će iznositi 383 kune, a u trećoj kategoriji su Donji Brgat, Gornji Brgat, Brašina, Buići, Čelopeci, Čibača, Mandaljena, Grbavac, Kupari, Martinovići, Makoše, Petrača, Soline i Zavrelje gdje će paušalni porez po krevetu biti 315 kuna.

Načelnik Općine Župa dubrovačka Silvio Nardelli istaknuo je kako je kategorizacija napravljena prema odredbama resornog ministarstva sukladno broju turističkih kreveta u naselju i nizu drugih kriterija, odnosno da sama Općina nije imala utjecaja na to koje će mjesto biti u kojoj kategoriji. Istaknuto je i kako je porez manji nego u Gradu Dubrovniku i Općini Konavle

Jučerašnja sjednica Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka započela je minutom šutnje za stradale djelatnike Hidroelektrane Dubrovnik.

D.M.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019