Petak, 01 Veljača 2019 16:10

Država Općini Konavle daruje zemljište za novu školu

Piše:
Načelnik Općine Konavle Božo Lasić na današnjoj je sjednici Vlade mogao čuti samo lijepe vijesti Načelnik Općine Konavle Božo Lasić na današnjoj je sjednici Vlade mogao čuti samo lijepe vijesti Foto: DPP/DM

Vlada je na dubrovačkoj sjednici usvojila i nekoliko akata od vitalnog interesa za Općinu Konavle. Svakako je najvažniji onaj koji se odnosi na darovanje zemljišta za novu školu i vrtić u Cavtatu.

Inače i sama ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak jučer se uvjerila u kakvim se uvjetima školuju i borave cavtatski osnovnoškolci pa je tako, obrazlažući Prijedlog zaključka o Projektu izgradnje građevine škole Osnovne škole Cavtat, istaknula kako će njezino Ministarstvo poduzeti potrebne radnje oko sufinanciranja ovog projekta.

- Jučer smo obišli školu i stvarno je vidljivo da ona kao montažni objekt građen 1980. ne zadovoljava potrebe učenika ni uvjete provođenja nastave koja zahtjeva više laboratorijskog rada. Izmjene i dopune Zakona o odgoju i obrazovanju otvaraju mogućnost da Ministarstvo ulaže u izgradnju i rekonstrukciju prostora nedovoljno sigurnih za boravak i zdravlje učenika i svakako ćemo se angažirati kako bismo dogovorili model sufinanciranje nove škole. - rekla je Divjak.

Sukladno usvojenom Prijedlogu zaključka o darovanju nekretnina u Cavtatu Općini Konavle, zemljište za novu školu i vrtić darovat će Ministarstvo državne imovine. Ministar Goran Marić kazao je kako se radi o 22 230 metara četvornih zemljišta.

Općini Konavle bit će darovane i vojne građevine s pripadajućim zemljištem u Zračnoj luci Dubrovnik. Riječ je o površini od 230 000 metara četvornih, a ministar obrane Damir Krtičević rekao je kako je riječ o zemljištu koje nije perspektivno za potrebe HV-a te predložio njegovu prenamjenu s ciljem poticanja gospodarskog razvoja.

Krstičević je Općini Konavle darovao i tunel na rtu poluotoka Sustjepan te kazao kako je riječ o površini od 830 metara četvornih koji će Općina Konavle koristiti za projekte društvenih sadržaja.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019