Petak, 01 Veljača 2019 22:31

Medved: Još 550 stradalnika u DNŽ čeka na stambeno zbrinjavanje

Medved: Još 550 stradalnika u DNŽ čeka na stambeno zbrinjavanje Foto: DPP/DM

Prijedlog odluke o davanju suglasnosti Ministarstvu hrvatskih branitelja za sklapanje ugovora o kupoprodaji i ugovora o kapitalnoj pomoći s Gradom Dubrovnikom usvojen je danas na sjednici Vlade u Dubrovniku. Resorni ministar Tomislav Medved istaknuo je kako je u mandatu aktualne Vlade u Dubrovačko-neretvanskoj županiji „stambeno zbrinut 41 stradalnik Domovinskog rata“.

- Još 550 stradalnika s područja ove Županije čeka na zbrinjavanje. U Mokošici nastavljamo postupak zbrinjavanja. U svibnju su Ministarstvo i Grad Dubrovnik zaključili sporazum o međusobnim pravima i obvezama i gradimo dvije zgrade sa 108 stanova, od čega će svaka zgrada imati po 54 stana. Od 108 stanova njih 65 bit će za stradalnike Domovinskog rata dok će preostala 43 stana biti vlasništvo Grada Dubrovnika. - rekao je ministar Medved.

Premijer Plenković istaknuo je kako je ovaj projekt odličan primjer suradnje Grada Dubrovnika i Ministarstva branitelja.

Na projekt se osvrnuo i gradonačelnik Mato Franković, a nešto više je kazao i o projektima dubrovačkog POS modela.

- Prije svega moram reći da konačno privodimo kraju zbrinjavanje branitelja i ovom odlukom dobili smo za branitelje 65 stanova, a ostatak ćemo riješiti UPU-om Nuncijata i dodjelom zemljišta na Nuncijati i Pobrežju te tako do 2020. u potpunosti zbrinuti branitelje. Ova 43 stana koja će kupiti Grad bit će namijenjena za mlade obitelji po posebnom dubrovačkom POS modelu. Radi se o najmu na 10 godina, a nakon toga će korisnicima biti omogućen otkup stanova. Odlučili smo se na ovakav model kako bismo kontrolirali tko dobiva stanove te da ih dobiju oni kojima su potrebni. Najam će iznositi 1 500 kuna mjesečno.- kazao je Franković.

Inače, nakon sjednice Vlade u Dubrovniku su između ministara i predstavnika jedinica lokalnih samouprava s područja Dubrovačko-neretvanske županije potpisana 52 ugovora, 18 sporazuma te uručene dvije tabularne isprave i dvije odluke.

N.Metković

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019