Subota, 02 Veljača 2019 15:04

Djelatnici Čistoće pokupili više od 25 kubika smeća iz Porta

Djelatnici Čistoće pokupili više od 25 kubika smeća iz Porta Foto: DPP/DM

Jako jugo koje puše na dubrovačkom području nanijelo je u Porat velike količine smeća. Zaposlenici Čistoće već su se dali na posao kako bi očistili Porat od naplavina smeća. Nije ovo prvi put da je dubrovački akvatorij za jakoga juga zatrpan smećem, no ovo je svakako prilika da se i sam državni vrh, koji je u Dubrovniku uz Dan Grada i Festu svetoga Vlaha uvjeri s kakvim se problemom iz godine u godinu suočavamo.

Naime, smeće koje nanese jaka južina najčešće dolazi iz Albanije, zemlje koja osim toga što je veliki uvoznik otpada, gotovo pa i nema strategiju njegova adekvatnog zbrinjavanja. Zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica i sama je u nekoliko navrata znala istaknuti kako se ovaj problem mora riješiti na višoj razini Dubravka Šuica.

Na tragu rješavanja ovog problema često se spominjalo i potpisivanje bilateralnog sporazuma s Albanijom, no ništa nije učinjeno. Kako je jako jugo opet nanijelo smeće, ovaj put dok je u Dubrovniku državni vrh, eto prilike da se i sami uvjere koliki je to problem, kako izgleda dubrovački akvatorij te konačno po ovom pitanju nešto i poduzmu.

Inače, samo je prošle godine u prosincu dubrovačka Čistoća za jakog juga iz gradskog porta pokupila 50 kubika otpada, a danas više od 25. S velikim naplavinama smeća problema gotovo svake godine ima Pelješac i Korčula, a skupljanje, odvoz i zbrinjavanja ovog smeća, među kojim često ima i opasnog otpada poprilično košta.

N.M.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019