Subota, 02 Veljača 2019 23:24

Potvrđene nepravilnosti u HE Dubrovnik; Plenković očekuje da se istraže uzroci nesreće

Potvrđene nepravilnosti u HE Dubrovnik; Plenković očekuje da se istraže uzroci nesreće Foto: DPP/DM

Inspektorat rada utvrdio je nepravilnosti u Hidroelektrani Dubrovnik u Platu, u kojoj je 10. siječnja izbio požar nakon čega je poginulo troje radnika, potvrdio je ministar rada Marko Pavić.

- Utvrđeni su određeni propusti što se tiče izvođenja standarda zaštite na radu. Proces traje i ne može se govoriti o sadržaju izvješća inspektorata. Institucije rade svoj posao. - rekao je ministar Pavić.

Inače, tragediju u HE Dubrovnik prokomentirao je u petak i premijer Andrej Plenković koji je s ministrima u radnom posjetu dubrovačkom području uz dan Grada Dubrovnika i Festu svetoga Vlaha. Kazao je kako je istraga o uzrocima požara na policiji i nadležnim tijelima, ali naglasio kako očekuje da se uzroci nesreće istraže što prije.

- To je velika tragedija koja se dogodila gdje su tri zaposlenika HEP-a izgubili svoje živote. Očekujemo da se to do kraja istraži i što prije pronađu uzroci te nesreće. Nije na Vladi da provodi istragu, to rade nadležna tijela. Nama je žao da se to dogodilo.- kazao je premijer Plenković.

U strašnoj nesreći u HE Dubrovnik poginula su trojica radnika Mato Maškarić, Ivica Zvrko i Davor Pozniak.

N.M.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019