Nedjelja, 03 Veljača 2019 10:03

Gradonačelnik Franković primio izaslanstva gradova prijatelja

Gradonačelnik Franković primio izaslanstva gradova prijatelja Foto: Grad Dubrovnik

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković, pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić, pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž te predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica susreli su se jučer s predstavnicima gradova prijatelja koji u Gradu borave za Festu sv. Vlaha i Dan Grada.
 
Gradonačelnik Franković zahvalio se svima na dolasku te iskazao želju za daljnjom zajedničkom suradnjom na svim poljima, poglavito u obrazovanju, kulturi i turizmu. Također je istaknuo važnost ove godine s obzirom na dvije velike obljetnice, 40 godina od upisa povijesne jezgre Dubrovnika na Popis svjetske baštine i 10 godina od upisa Feste svetoga Vlaha na Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine čovječanstva.
 
- Ovo je 1047. Festa sv. Vlaha, velika godina za Grad Dubrovnik. Ona simbolizira čvrstinu Dubrovnika, odnosno bivše Dubrovačke republike koja je potrajala gotovo 500 godina, koja je svojim diplomatskim vezama i diplomatskom mudrošću uspjela se održati unatoč činjenici što je bila jedna mala republika bez velike vojske. Na svim vjetrometinama tadašnjeg vremena je uspijevala odolijevati dok nije došao Napoleon Bonaparte ali i on je donio puno dobroga našem Gradu. – rekao je gradonačelnik Franković.
 
Predstavnici gradova prijatelja su se zahvalili na gostoprimstvu i izrazili oduševljenje Gradom i tradicijom vezano za Festu sv Vlaha te su također izrazili želju za budućom suradnjom na zajedničkim projektima.

Susretu su prisustvovale delegacije gradova Vukovara, Sarajeva, Ohrida, Mostara, općine Kotor, francuskog grada Rueila Malmaisona i grčkog grada Ioannina.

DPP

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019