Ponedjeljak, 04 Veljača 2019 20:09

Gradonačelnik Franković primio švedsku veleposlanicu

Gradonačelnik Franković primio švedsku veleposlanicu Foto: Grad Dubrovnik

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković primio je danas u nastupni posjet, veleposlanicu Kraljevine Švedske u Republici Hrvatskoj Dianu Madunic. Veleposlanica Madunic upoznala je gradonačelnika Frankovića s uspješnim radom velikih švedskih tvrtki koje posluju u Hrvatskoj. Trenutačno ih je 50-ak na hrvatskom tržištu, a naglasila je i da se državna agencija Business Sweden raspitivala za investicije u našoj zemlji. Rekla je da Šveđani vrlo rado dolaze u Hrvatsku, što pokazuje i podatak da je prošle godine više od 330 tisuća švedskih turista posjetilo Hrvatsku, a najpoželjnije destinacije su im Split i Dubrovnik. Gradonačelnik Franković je rekao da Dubrovnik ima pozitivno iskustvo sa švedskim turistima te da su oni izvrsni gosti.
 
Veleposlanica Madunic svrnula se na film "Od Feste do Feste" koji prikazuje najvažnije projekte koje je aktualna gradska uprava pokrenula ili provela u 365 dana od posljednje Feste sv. Vlaha, istaknuvši da odrađeni posao djeluje vrlo impresivno. Gradonačelnik Franković je kazao kako je glavni cilj u četiri godine mandata postići vidljive rezultate i da je za to potrebna upornost i ustrajnost.
madunicfrankovic0402 1Veleposlanica Madunic napomenula je da su političke veze između Hrvatske i Švedske jako dobre ali da imaju za cilj još više ih ojačati, u svjetlu budućeg predsjedanja Hrvatske Europskom Unijom na šest mjeseci iduće godine.
madunicfrankovic0402 2S gradonačelnikom Frankovićem veleposlanicu su dočekale i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić te pročelnica Ureda gradonačelnika Marijeta Hladilo, dok je veleposlanica Madunic stigla u pratnji Tončija Peovića, počasnog konzula Kraljevine Švedske u Dubrovniku.
 
DPP

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019