Četvrtak, 07 Veljača 2019 11:58

Franković o Belvedereu i obećanju: Gradit će se garaža u Svetom Jakovu

Piše:

Na prošloj sjednici gradonačelnik Mato Franković, nakon povlačenja točke s dnevnog reda, najavio je kako će akti o izmjenama i dopunama GUP-a i prostornog plana te stavljanje izvan snage DPU-a Belvedere biti predmet rasprave već na idućoj sjednici gradskog vijeća, ukoliko dođe odgovor DORH-a o spornim knjiženjima zemljišta iz prošlosti.

Gradonačelnik Franković je za portal Dubrovmikpress.hr kazao kako se s predstavnicima DORH-a treba sastati idući tjedan.

- Idući tjedan očekujem sastanak u DORH-u i nakon toga sastanka ćemo znati hoćemo li ići na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća s izmjenama i dopunama GUP-a i stavljanjem iznad snage DPU-a Belvedere ili ne. Kao što sam već najavio, postupat ću sukladno uputi DORH-a . Kad iz DORH-a kažu da se slobodno može ići dalje s procesom, mi ćemo ići, a ukoliko to ne kažu, nećemo ići. - rekao je gradonačelnik Franković koji je s dnevnog reda prošle sjednice Gradskog vijeće povukao akte o Belvederu do očitovanja DORH-a o povijesnim knjiženjima na tom području.

I dok stanovnici Zlatnog potoka i Svetoga Jakova, koji su nedavno prosvjedovali zbog najavljenih izmjena, a traže od gradonačelnika i da ispuni svoje obećanje i izgradi im garažu, gradonačelnik Franković ističe kako će to i učiniti.

- Garaža u Svetom Jakovu će se graditi. Imamo dvije pozicije i sad razmatramo koja je od tih pozicija najbolja. Može se graditi, radi se o građevinskom zemljištu i uopće nema problema za taj projekt. -rekao je za portal Dubrovnikpress.hr gradonačelnik Mato Franković.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019