Četvrtak, 07 Veljača 2019 14:26

Lukša Matušić: Radovi na Batali trajat će 20 do 30 dana

Lukša Matušić: Radovi na Batali trajat će 20 do 30 dana Foto: DPP/DM

Dubrovački Vodovod u srijedu je započeo s izvođenjem radova na rekonstrukciji dotrajalog cjevovoda ne predjelu Batale. Riječ je o radovima vrijednim 600 tisuća kuna koji bi, prema riječima direktora Vodovoda Lukše Matušća trebali biti okončani u roku od 20 do 30 dana.

- Na predjelu Batale cjevovod koji se vodom opskrbljuje to područje bio je u jako lošem stanju i samo je prošle godine tri puta došlo do puknuća cijevi pa bi se kada bismo pristupili sanaciji cjevovoda stvarale velike gužve u prometu. Radovi smo pristupili sada kako bismo izbjegli nova puknuća i poteškoće u opskrbi vodom. - rekao je Matušić, najavivši kako će se u sklopu ovih radova njihov zahtjevniji dio izvoditi u noćnim satima.

- Ovo su radovi koje možemo završiti u roku nešto manjem od mjesec dana. Nešto je zahtjevniji dio radova čeka nas kod skretanja kod Robne kuće Minčeta, pokraj trafike. Kako bismo izbjegli gužve u prometu taj ćemo di radova izvoditi po noći. Inače, ja sam i jutros obišao Batalu pa iako se radi u onom zaustavnom traku promet se odvija. Nešto je gušći zbog radova na Vukovarskoj i molim građane za razumijevanje jer su ovo radovi koje ne možemo više odgađati. - kazao je Matušić.

Najavio je kako će idući tjedan početi radovi na rekonstrukciji cjevovoda na Pelinama.

- Osim na Batali cilj nam je do početka sezone sanirati cjevovod na Pelinama. To je još jedna kritična točka koju rješavamo. Radovi bi na Pelinama trebali započeti čim se izvođač ekipira, a očekujem da će to biti već idućeg tjedna. Inače, nakon rekonstrukcije cjevovoda na Batali Vrtlar će hortikulturno urediti pojas uz prometnicu u kojem je i dosad bilo zelenilo, a koje smo morali dignuti zbog trase cjevovoda. - rekao je direktor Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić.

N.Metković

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019