Četvrtak, 07 Veljača 2019 14:39

Vinari 6. Dubrovnik FestiWinea predstavili se na festivalu u Trevisu

Nakon uspješno organizirane ekskluzivne večere u studenom 2018. u Trevisu, kada su se premijerno predstavila dubrovačka gastronomija i vina u sklopu vinskog festivala „Vini da terre estreme“, na sam festival od 2. do 4. veljače došli su hrvatski vinari pokazati svoja vina talijanskoj publici.

Na festivalu su sudjelovale vinarije Marlais i Skaramuča s Pelješca, Rizman i Volarević iz Komarne te Karaman iz Konavala. Zanimanje za hrvatska vina bilo je veliko, vinari su neumorno odgovarali na pitanja znalaca i većinom mlade stručne publike, koja se većinom (već) susretala s hrvatskim vinima, ali bilo je i onih kojima je najlakše bilo pokazati uz kartu – gdje se mi to nalazimo i objasniti zašto i kako nije ista istarska malvazija i malvasija dubrovačka.

Uz klasično predstavljanje na izlagačkim mjestima, dodatno vođeno kušanje bilo je na radionici koju je vodila sommelierka (AIS, WSET Diploma) Alessandra Dinato, a hrvatska vina je, uime Dubrovnik FestiWinea, predstavila prof. Marija Vukelić , vinska promotorica.

Zanimljivo je bilo pratiti reakcije nazočnih nakon kušanja plavca maloga s Komarne i s Pelješca, što je istaknulo bogatstvo okusa i aroma te spoznaju koliko ista sorta može imati posebne nijanse na različitim položajima. Desertno vino od malvasije dubrovačke vinarije Karaman jako se svidjelo nazočnima, iznenadivši svojom kompleksnošću, dubinom i prirodnom slatkoćom, koja „se uopće ne nameće“ (rekli su i oni koji ne vole slatka vina), a sam vinar Nino Karaman izjavio je da bi, da je donio sve svoje boce, tada u Trevisu mogao sve i prodati - koliko se ta malvasija svidjela baš svima!

DPP

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019