Petak, 08 Veljača 2019 12:17

Gradonačelnik Franković primio Terezu Buconić, „Ponos Hrvatske“

Gradonačelnik Franković primio Terezu Buconić, „Ponos Hrvatske“ Foto: Grad Dubrovnik

Mlada Dubrovkinja, 23-godišnja Tereza Buconić, koja je kao članica grupe „Čarolija darivanja“ skupljala poklone za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi zbrinute u domovima te za osobe treće životne dobi smještene u domove za starije, ovogodišnja je dobitnica priznanja „Ponos Hrvatske“. Tim ju je povodom primio dubrovački gradonačelnik Mato Franković.
 
Gradonačelnik je uputio čestitke i zahvalu za njezin trud i rad, tim više što za svoje humanitarno djelovanje nalazi vremena ujedno studirajući na dva fakulteta.
 
Tereza je rekla kako je ponosna zbog ukazanog priznanja i kako je pomaganje drugima sasvim normalan dio njezinog života još od djetinjstva.
frankovicbuconic08022019 2Zajedno s članicama grupe „Čarolija darivanja“ mjesečno sakupi i podijeli 500-tinjak darova. Osim što sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama Tereza Buconić uz to je i dobrovoljni darivatelj krvi, a u Zagrebu je volonterka u salezijanskoj župi na Knežiji. Studira na dva zagrebačka fakulteta, Fakultetu političkih znanosti – smjer javne politike, menadžment i razvoj te na Pravnom fakultetu, studijskom centru socijalnog rada. Dobitnica je Dekanove nagrade za najbolji uspjeh na Fakultetu političkih znanosti.
 
Ovogodišnja priznanja „Ponos Hrvatske“ dodijeljena su u Zagrebu, 14. godinu zaredom, a riječ je o priznanju onima koji su svojim djelima pokazali iznimnu ljudskost, inspirirali druge ili učinili nešto zbog čega su primjer drugima.

DPP

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019