lausnekretninebanner

Petak, 15 Veljača 2019 12:12

Nardelli i Rašica: Izgradnja doma za starije i nemoćne osobe na području Župe je nužna

Općinski načelnik Silvio Nardelli održao je radni sastanak s predsjednikom Udruge umirovljenika Župe dubrovačke Jakovom Rašicom koja je nedavno održala osnivačku skupštinu. Na radnom sastanku s načelnikom Rašica se informirao o nizu stvari, a najviše po pitanju programa koje se tiču osoba starije životne dobi, istaknuvši i jako dobru suradnju s Maticom umirovljenika Župe dubrovačke.

Načelnik Nardelli i suradnici detaljno su ga upoznali o socijalnom programu Općine Župa dubrovačka koji se provodi već dugi niz godina. Osobama starije životne dobi omogućene su brojne pogodnosti u vidu financijskih pomoći kroz novčane naknade na niske mirovine. Sve osobe s područja Župe koje imaju mirovinu manju od 1 500 kuna, na godišnjoj razini primaju naknadu od 1 800 kuna, a osobe čija mirovina ne prelazi 1 800 kuna primaju 1 200 kuna godišnje, dok osobe starije od 65 godine, bez evidentiranih primanja imaju pravo na stalnu novčanu naknadu u iznosu od 2 400 kuna na godišnjoj razini.

Sve osobe starije od 65 godina imaju pravo na subvencionirane troškove prijevoza, ovisno o visini primanja, Općina Župa dubrovačka subvencionira pokaznu kartu u cijelosti ili u iznosu od 50 posto. Također, u slučaju liječenja zloćudnih bolesti kao i nepredviđenih financijskih situacija u kojima se kućanstvo nađe, Općina pomaže u vidu jednokratnih novčanih pomoći.

Nardelli i Rašica složili su se kako je izgradnja doma za starije i nemoćne osobe na području Župe nužno potrebna te kako će Općina učiniti sve kako bi se čim prije krenulo s realizacijom započetog projekta.

Rašica se informirao o trenutnim radovima na području Groblja Dubac i o samom načinu kupnje budućih grobnih mjesta. Kupnja će se moći realizirati kreditnim linijama preko poslovnih banaka, a prosječna cijena grobnice iznosila bi okvirno oko 60 tisuća kuna.

DPP

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020