Srijeda, 20 Veljača 2019 13:13

Nova prijava protiv Orlande Tokić Povjerenstvu za sukob interesa; evo i sadržaja prijave

Nova prijava protiv Orlande Tokić Povjerenstvu za sukob interesa; evo i sadržaja prijave Foto: DPP

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa 1. veljače ove godine zaprimilo je anonimnu prijavu podnesenu protiv dužnosnice Orlande Tokić, zamjenice gradonačelnika Grada Dubrovnika, potvrdila je za portal Dubrovnikpress.hr glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić.

Kad je u pitanju sadržaj ove anonimne prijave Povjerenstvu za sprječavanje sukoba interesa, Jurišić je navela kako se u toj prijavi „u bitnome ukazuje na postojanje predmeta o kojima odlučuju nadležne službe Grada Dubrovnika, a u kojima se kao podnositelj zahtjeva, kao projektant ili kao nadzorno tijelo javlja trgovačko društvo Apozito d.o.o. u kojem je dužnosnica Orlanda Tokić imala udjele u vlasništvu, a nakon stupanja na dužnost je iste prenijela na supruga”.

- U prijavi se nadalje navodi da je dužnosnica imenovana kao glavni nadzorni inženjer i voditelj projekta izgradnje Studentskog centra u Dubrovniku čiji izgradnju Grad Dubrovnik sufinancira te izdaje dozvole za gradnju. - navela je glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić.

- Nadalje, u prijavi se ukazuje na mišljenje broj M-149/18 koje je Povjerenstvo donijelo na zahtjev dužnosnika Mate Frankovića, gradonačelnika Grada Dubrovnika te se navodi da bi vezano za otkup dijela k.č.br. 1275/5, k.o. Gruž od strane društva Primorje gradnja d.o.o. trebalo prikupiti dodatnu dokumentaciju. - pojasnila je glasnogovornica Povjerenstva Martina Jurišić.

N.Metković

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019