Nedjelja, 03 Ožujak 2019 14:26

Natjecanje mladih tehničara

Natjecanje mladih tehničara Foto: Zajednica tehničke kulture

Natjecanje županijske razine 61.-og Natjecanja mladih tehničara održano je u petak u OŠ don Mihovila Pavlinovića u Metkoviću, a svoje znanje pokazala su 53 učenika od petog do osmog razreda iz 13 županijskih osnovnih škola (OŠ Blato, OŠ Cavtat, OŠ don Mihovila Pavlinovića Metković, OŠ Gruda, OŠ Ivana Gundulića, OŠ Lapad, OŠ Marin Držić, OŠ Mokošica, OŠ Opuzen, OŠ Orebić, OŠ Stjepana Radića Metković, OŠ Vela Luka i OŠ Župa Dubrovačka).

Ove godine su djevojčice i dječaci natjecali u 12 područja unutar P i H kategorija: maketarstvo i modelarstvo, graditeljstvo, strojarske konstrukcije, obrada materijala, elektrotehnika, elektronika, robotika, fotografija i modelarstvo uporabom tehničkih tvorevina.

Natjecanje mladih tehničara jedno je od zahtjevnijih natjecanja. Natjecanje je podijeljeno u tri dijela: pisana provjera znanja, izrada tehničke tvorevine prema zadanoj dokumentaciji i predstavljanja tehničke tvorevine pred povjerenstvom. Također, učenici sa sobom donose i svoj alat, fotoaparate, robote, senzore i slično ovisno u kojoj kategoriji se natječu.

Sudjelovanjem u natjecanju mladih tehničara učenici stječu iskustvo iz područja tehničke kulture, te se tako usmjeravaju u STEM području.

Državna razina 61. Natjecanja mladih tehničara će se održati u Poreču (od 25. do 28. ožujka). Popis učenika pozvanih na državno natjecanje će biti poznat do četvrtka, 7. ožujka.

DPP

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019