Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 10:09

Aleksi Barbare Vekarić najbolje debitantsko ostvarenje FEST-a

Aleksi Barbare Vekarić najbolje debitantsko ostvarenje FEST-a Foto: Scena iz filma

Film Aleksi, scenaristice i redateljice Barbare Vekarić nastao u produkciji zagrebačkog Studija dim, proglašen je najboljim debitantskim ostvarenjem na upravo završenom FEST-u.
 
Na 47. izdanju FEST-a, Međunarodnog filmskog festivala u Beogradu, koji se održavao od 22. veljače do 3. ožujka, nagradu za najbolji debitantski film osvojio je dugometražni prvijenac Barbare Vekarić Aleksi s Tihanom Lazović u naslovnoj ulozi, nastao u produkciji Darije Kulenović Gudan i Marine Andree Škop iz zagrebačkog Studija dim.
 
Kako stoji u obrazloženju žirija, „Barbara Vekarić je svojim debitantskim delom sjajno spojila estetiku Dalmacije, glumačku tradiciju južnoslovenskih zemalja i savremene preokupacije mlade žene, okovane tradicijom od koje ne može, ali i ne želi pobeći. Suverenom debitantskom rediteljskom rukom obuhvatila je prostor koji je inspiriše i koji će joj u budućnosti sasvim sigurno oplemeniti buduća dela“.
 
Aleksi, prvi domaći film namijenjen generaciji milenijaca premijerno je prikazan na prošlogodišnjem Pula film festivalu. Naslovna junakinja Aleksi vraća se kući sa studija i, budući da ne uspijeva pronaći posao, tijekom ljeta na Pelješcu pokušava pronaći samu sebe.
  
DPP

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019