Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 14:52

Bogdanović: I društveno korisni projekti moraju biti u skladu sa zakonom

Bogdanović: I društveno korisni projekti moraju biti u skladu sa zakonom Foto: DPP

Bivši dubrovački gradonačelnik Vido Bogdanović za portal Dubrovnikpress.hr iznio je razloge zbog kojih je zajedno s bivšim gradonačelnikom Androm Vlahušićem i predsjednikom dubrovačkog SDP-a Jadranom Baračem na Općinskom sudu u Dubrovniku podnio tužbu kojom će pokušati dokazati kako su ugovori, kao i svi sklopljeni dodaci ugovora između Grada i DPDS-a ništetni.

- Već dugo javno izjavljujem kako bi bilo dobro preispitati zakonitost, odnosno zakonsku utemeljenost odnosa Grada i DPDS-a. Nažalost, jedini način, koliko toliko ozbiljan, za utvrđivanje određene zakonitosti ili nezakonitosti jest sudski spor čiji pravorijek bi trebao biti potvrda određene zakonitosti ili nezakonitosti i to je moj razlog i motiv zašto sam u ovoj kolektivnoj tužbi i očekujem da će sve zainteresirane strane imati prostora za iznijeti svoj stavove. - rekao je Bogdanović.

Izjavu gradonačelnika Mata Frankovića, koji mu je poručio da zajedno s Vlahušićem „s ćesom na vratu zaputi put Remetinca”, Bogdanović nije želio komentirati.

- Budući da sam stranka u postupku neću odgovarati na gradonačelnikove provokacije. Inače, moje sudjelovanje u ovoj tužbi nema nikakve veze s mojim stavom o uspješnosti dugogodišnjeg upravljanja zidinama od strane DPDS-a. No, vodim se legalističkim načelom da čak i društveno korisni projekti ili pothvati moraju biti u skladu sa zakonom. - kazao je Bogdanović.

N.Metković

70 DLJI banner zavrsni1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019