Ponedjeljak, 04 Ožujak 2019 19:50

Franković: Dobro je da postoji DPDS, i Šibenik je krenuo s modelom sličnom dubrovačkom

Piše:
Franković: Dobro je da postoji DPDS, i Šibenik je krenuo s modelom sličnom dubrovačkom Foto: DPP/DM

Sud će donijeti odluku o ništetnosti ugovora ili njegovoj valjanosti. Ugovor s DPDS-om datira još iz '65. i on ima svoj pravni temelj i tijek i vidjet ćemo što će sud reći, a Grad se neće miješati jer Grad nije podnio tužbu već dva bivša gradonačelnika koja su potpisivali ugovore pa valjda znaju što su potpisali. - rekao je gradonačelnik Mato Franković danas poslijepodne nakon što je već jutros bivšim gradonačelnicima Vidu Bogdanoviću i Andru Vlahušiću poručio da se „s ćesom na vratu zapute put Remetinca“ ako je što protuzakonito u ugovoru Grada i DPDS-a, jer su njih dvojica i potpisali ugovore s DPDS-om, o čemu možete čitati OVDJE.

Podsjetimo, Bogdanović, Vlahušić i predsjednik dubrovačkog SDP-a Jadran Barač tužilči su Grad i DPDS tražeći da se ugovor o zidinama s dodacima proglasi ništetnim i bez pravne važnosti.

Franković je istaknuo kako prema aneksu ugovora kojega je on kao gradonačelnik potpisao s DPDS-om Grad i to Društvo prihode od karata za zidine dijele u omjeru 60:40, a prema kojemu Gradu pripadne 100 milijuna kuna na godišnjoj razini.

- Zbog tog je aneksa Vlahušić protiv mene podnio kaznenu prijavu i ta je prijava odbačena. Zidine jesu gradske, a DPDS 60 posto iznosa sukladno ugovor izdvaja u korist Grada, a 40 posto ostaje DPDS koji s tim novcem pokriva operativne troškove, održavanje zidina, obnavlja baštinu i sudjeluje u projektima Grada. Izdvojili su 14 milijuna kuna za završetak obnove zgrade Državnog arhiva, financirali izložbu Dubrovnik - grad s ožiljkom u New Yorku i Washingtonu, sve su to financirali, a tu je još i cijeli niz projekata poput obnove baštine kroz Zavod za obnovu koju također sufinanciraju iz tih 40 posto sredstava. Ničim se taj novac ne koristi za osobno bogaćenje, privatnu tvrtku, radi se o gradskom novcu koji se troši u javne svrhe. - kazao je Franković.

- Dobro je da postoji DPDS koji godinama gospodari našim fortifikacijskim sustavom, obnavlja ga i održava i zato smo jedini u Hrvatskoj koji možemo reći da imamo izvorni fortifikacijski sustav savršeno održavan i to su pohvalili iz UNESCO-a. I Šibenik je krenuo s modelom koji je sličan dubrovačkom. – kazao je gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković.

frendy250

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019