Utorak, 05 Ožujak 2019 10:36

Gradsko vijeće 12. ožujka; nema Belvederea, ima izmjena odluke o nedostajućim parking mjestima

Gradsko vijeće 12. ožujka; nema Belvederea, ima izmjena odluke o nedostajućim parking mjestima Foto: DPP

Sjednica Gradskog vijeća, inače 20. po redu u aktualnom sazivu, održat će se 12. ožujka. Na dnevnim redu, ukoliko na samoj sjednici ne bude nadopunjen, su 33 točke. Među tim točkama nema onih koji se odnose na projekt Belvederea, odnosno nema dopuna i izmjena GUP-a i stavljanja izvan snage DPU-a Belvedere. Te su točke inače na prijedlog gradonačelnika Mata Frankovića skinute s dnevnog reda siječanjske sjednice Gradskog vijeća na kojoj je gradonačelnik kazao kako će akte o belvederu staviti pred vijećnike nakon što od DORH-a dobije očitovanje o povijesnom tijeku knjiženja na parcele u obuhvatu tog budućeg projekta.

Inače, na samom početku za vijećnika će prisegnuti Nikša Selmani s liste „srđevaca“. On u vijeće ulazi umjesto Ljuba Nikolića. Selmani je inače već obnašao dužnost vijećnika u Gradskom vijeću Grada Dubrovnika.
Na ovoj će sjednici gradonačelnik Mato Franković vijećnicima podnijeti izvješće o radu za razdoblje srpanj - prosinac 2018. godine.

Vijećnici će raspraviti i prijedlog odluke o novom zaduživanju Grada, ovaj put za potrebe izgradnje stanova u Mokošici i to u iznosu od 38 milijuna kuna.

Na prijedlog gradonačelnika na dnevnom redu je i prijedlog odluke o plaćanju naknade za nedostajuće parkirališno mjesto, odnosno njenom ukidanju osim u posebnim slučajevima, kojom će se konačno uvesti malo reda u gradnji i prostoru.

Mijenja se i Odluk o visini dnevnog boravka u Dječjim vrtićima Dubrovnik te neke odredbe pravilnika o upisu djece u vrtiće.

Vijećnička većina usvojit će i Prijedlog zaključka kojim se ovlašćuje gradonačelnika Mata Frankovića podnijeti Prijavu za sudjelovanjem u javnom nadmetanju prema Javnom pozivu za kupnju dionica trgovačkog društva UTD RAGUSA d.d. Dubrovnik.

Na dnevnoM je redu i Prijedlog zaključka o prihvaćanju Programa ulaganja Grada Dubrovnika u Luku Dubrovnik d.d.

Na kraju sjednice za vijećnike će biti održana prezentacija projekta Participativno budžetiranje.

N.Metković

frendy250

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019