Utorak, 05 Ožujak 2019 18:21

Veleposlanik Italije Adriano Chiodi Cianfarani u posjetu gradonačelniku Frankoviću

Veleposlanik Italije Adriano Chiodi Cianfarani u posjetu gradonačelniku Frankoviću Foto: Grad Dubrovnik

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Republike Italije u Republici Hrvatskoj Adriana Chiodi Cianfaranija, a prijemu je nazočio i počasni talijanski konzul u Dubrovniku Frano Bongi.
 
Gradonačelnik Franković poželio je veleposlaniku Chiodiju dobrodošlicu, istaknuvši kako u Dubrovniku djeluje mala, ali vrlo utjecajna talijanska manjina. Talijani su na dubrovačkom području u povijesti ostavili mnogo utjecaja, a danas talijanski turisti imaju značajnu ulogu u turističkom prometu Grada, naglasio je gradonačelnik Franković. Izrazio je zadovoljstvo odličnom suradnjom gradske uprave s počasnim konzulom Bongijem dugi niz godina.
 
Veleposlanik Chiodi je izrazio želju za produbljenjem suradnje, prvenstveno na kulturnom i gospodarskom planu, za što postoji velik potencijal. Dvije zemlje su geografski pozicionirane blizu što nudi brojne mogućnosti, no ključ je podignuti razinu mobilnosti koja je trenutno prekomplicirana, istaknuo je. Svakako je potrebna bolja međuregionalna prometna povezanost brzim katamaranskim linijama, što bi otvorilo nove prilike za dodatni turistički razvoj i ulaganja, usuglašeno je na sastanku.

DPP

70 DLJI banner zavrsni1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019