Srijeda, 06 Ožujak 2019 14:36

Noćna akcija: U rekordnom roku saniran cjevovod Iza Grada

Noćna akcija: U rekordnom roku saniran cjevovod Iza Grada Foto: Vodovod Dubrovnik

Vodovod Dubrovnik rekonstruirao je dotrajali cjevovod kojim se pitkom vodom preko Ulice iza Grada i tvrđave Minčeta opskrbljuje dio povijesne jezgre Dubrovnika. Nedavni kvar na tom cjevovodu uzrokovao je pojavu vlage na kolniku ispod njegove trase, pa je zbog složenosti ovog pothvata koji je uključivao i radove na visini bilo potrebno zatvoriti promet na tom području.

- Uzrok kvara bila je dotrajalost cjevovoda. Iako je u pitanju bila cijev s kojom do sada nije bilo problema, odlučeno je zbog starosti tog dijela mreže izvršiti zamjenu kompletnog cjevovoda na tom području. - rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Lukša Matušić, koji je napomenuo i da su radovi rađeni u noćnim satima upravo kako bi se ometanje prometa na tom području svelo na najmanju moguću razinu.

- I ova investicija je nastavak naših aktivnosti na poboljšanju vodoopskrbe i odvodnje u povijesnoj jezgri. Do sada smo uspješno dovršili projekte rekonstrukcije vodovodnih cjevovoda u Ulici od Tabakarije i Hliđinoj ulici te mreže odvodnje na više lokacija, uključujući i Ulicu Marina Getaldića, a trenutno se vrše radovi na rekonstrukciji vodovodne i hidrantske mreže na Pelinama. - rekao je predsjednik uprave Vodovoda.

- Kako je ovaj cjevovod značajan za opskrbu povijesne jezgre, odlučili smo i ovdje zamijeniti dotrajalu cijev, umjesto da samo saniramo mjesto puknuća. Cilj nam je dugoročno osigurati što kvalitetniju opskrbu pitkom vodom svih dijelova grada i zato se u pravilu, kad god je to moguće, odlučujemo na rekonstrukciju barem dijela vodoopskrbne mreže na kojoj se dogodi kvar. – kazao je još Matušić te uputio pohvalu djelatnicima Vodovoda koji su ovaj iznimno zahtjevan pothvat izveli u najkraćem mogućem roku.

DPP

frendy250

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019