Četvrtak, 07 Ožujak 2019 15:37

Dobroslavić: Potvrđena je bolja učinkovitost nakon smanjenja broja upravnih odjela

Piše:
Dobroslavić: Potvrđena je bolja učinkovitost nakon smanjenja broja upravnih odjela Foto: DPP

Kroz drugu polovicu 2018. godine potvrđena je očekivana bolja učinkovitost u poslovanju nakon smanjenja broja upravnih odjela u travnju prošle godine, naveo je uvodno župan Nikola Dobroslavić u izvješću o svom radu za drugo polugodište 2018. godine.

U izvješću koje će vijećnicima na sjednici Županijske skupštine podnijeti u ponedjeljak, Dobroslavić navodi kako veseli vidjeti napredovanje projekta Pelješkog mosta koje je brže od očekivanog.

Uvjeren kako će sve faze tog projekta biti gotove u roku, odnosno do 2022. godine, Dobroslavić kao najvažnije infrastrukturne projekte navodi one prometne iza kojih je stala i Vlada na sjednici održanoj u Dubrovniku uz veljači.

Pelješki most s pristupnim cestama, dionica Sparagovići – Doli, brza cesta Dubrovnik – granica Crne Gore, autocesta čvor Metković – čvor Osojnik, najvažniji su cestovni projekti koje navodi Dobroslavić te naglašava kako „Županija i dalje naravno inzistira na povezivanju Dubrovnika na mrežu autocesta RH, a ti prometni pravci ucrtani su u svim njezinim strateškim
dokumentima”.

Dobroslavić apostrofira i kako su neki od projekata od pomorskog značaja u različitim stupnjevima razrade, a to su luka Perna u Orebiću, Polačište i lukobran Puntin u Korčuli, luke Trpanj i Prigradica te trajektno-putnički terminal Vela Luka te luku Ubli na Lastovu i Donje Čelo na Koločepu vrijedne više od 60 milijuna eura. Svi su ti projekti odobreni za sufinanciranje iz sredstava EU.

Inače, Dobroslavić ističe kako je ŽLU Dubrovnik u drugom polugodištu 2018. najviše ulagala u projektnu dokumentaciju pa je primjerice za idejni projekt ribarske luke u Sustjepanu uloženo 180 tisuća kuna, a u suradnji s Gradom radi na izmjenama GUP-a, nužnima za realizaciju tog projekta.

U drugoj polovici 2018. nastavljena je izrada dokumentacije Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje za koji se studija izvedivosti očekuje u prvom kvartalu tekuće nakon čega taj dokument ide na mišljenje Jaspersu. Ukoliko njihovo mišljenje bude pozitivno već u travnju Županija bi od Ministarstva financija trebala dobiti odluku o financiranju ovog projekta, a do lipnja bi trebale biti ishodovane lokacijske dozvole za svih šest pretovarnih stanica.

frendy250

fabrio banner 250 2019

italiana banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019