Četvrtak, 07 Ožujak 2019 15:37

Dobroslavić: Potvrđena je bolja učinkovitost nakon smanjenja broja upravnih odjela

Piše:
Dobroslavić: Potvrđena je bolja učinkovitost nakon smanjenja broja upravnih odjela Foto: DPP

Kroz drugu polovicu 2018. godine potvrđena je očekivana bolja učinkovitost u poslovanju nakon smanjenja broja upravnih odjela u travnju prošle godine, naveo je uvodno župan Nikola Dobroslavić u izvješću o svom radu za drugo polugodište 2018. godine.

U izvješću koje će vijećnicima na sjednici Županijske skupštine podnijeti u ponedjeljak, Dobroslavić navodi kako veseli vidjeti napredovanje projekta Pelješkog mosta koje je brže od očekivanog.

Uvjeren kako će sve faze tog projekta biti gotove u roku, odnosno do 2022. godine, Dobroslavić kao najvažnije infrastrukturne projekte navodi one prometne iza kojih je stala i Vlada na sjednici održanoj u Dubrovniku uz veljači.

Pelješki most s pristupnim cestama, dionica Sparagovići – Doli, brza cesta Dubrovnik – granica Crne Gore, autocesta čvor Metković – čvor Osojnik, najvažniji su cestovni projekti koje navodi Dobroslavić te naglašava kako „Županija i dalje naravno inzistira na povezivanju Dubrovnika na mrežu autocesta RH, a ti prometni pravci ucrtani su u svim njezinim strateškim
dokumentima”.

Dobroslavić apostrofira i kako su neki od projekata od pomorskog značaja u različitim stupnjevima razrade, a to su luka Perna u Orebiću, Polačište i lukobran Puntin u Korčuli, luke Trpanj i Prigradica te trajektno-putnički terminal Vela Luka te luku Ubli na Lastovu i Donje Čelo na Koločepu vrijedne više od 60 milijuna eura. Svi su ti projekti odobreni za sufinanciranje iz sredstava EU.

Inače, Dobroslavić ističe kako je ŽLU Dubrovnik u drugom polugodištu 2018. najviše ulagala u projektnu dokumentaciju pa je primjerice za idejni projekt ribarske luke u Sustjepanu uloženo 180 tisuća kuna, a u suradnji s Gradom radi na izmjenama GUP-a, nužnima za realizaciju tog projekta.

U drugoj polovici 2018. nastavljena je izrada dokumentacije Centra za gospodarenje otpadom Lučino razdolje za koji se studija izvedivosti očekuje u prvom kvartalu tekuće nakon čega taj dokument ide na mišljenje Jaspersu. Ukoliko njihovo mišljenje bude pozitivno već u travnju Županija bi od Ministarstva financija trebala dobiti odluku o financiranju ovog projekta, a do lipnja bi trebale biti ishodovane lokacijske dozvole za svih šest pretovarnih stanica.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019