Subota, 09 Ožujak 2019 12:53

Obnavlja se krov Luže

Obnavlja se krov Luže Foto: Grad Dubrovnik

Zavod za obnovu Dubrovnika započeo je radove na sanaciji krova Luže zbog lošeg stanja koje predstavlja i opasnost za prolaznike. U obuhvatu projekta zamijenit će se dotrajali dijelovi krovišta i izraditi novi elementi drvene konstrukcije, skinuti stari pokrov od kupe kanalice te montirati novi pokrov na način da se stare kupe kanalice postavljaju na poziciju gornje kupe, a nove na poziciju donje kupe te će se izvesti svi prateći radovi.
 
Interventni radovi sanacije uključeni su u program obnove za 2019. godinu, a izradi troškovnika prethodio je obilazak terena kako bi se utvrdio stupanj oštećenja i usuglasila količina i vrsta potrebnih radova između projektanta i predstavnika Konzervatorskog odjela u Dubrovniku.
 
Nakon postupka jednostavne nabave, ugovor o izvođenju radova sanacije krova na Luži sklopljen je s tvrtkom Libertas inženjering d.o.o., dok će stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljati tvrtka Canosa inženjering d.o.o. Predviđeno trajanje sanacije je 30 dana, a projekt je prethodno odobrio Konzervatorski odjel u Dubrovniku.

DPP

frendy250

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019