Nedjelja, 10 Ožujak 2019 11:30

Afera Suša: Jambo oslobođen, Grmoja na presudi čestitao i županu Dobroslaviću

Zgrada Vage Zgrada Vage Foto: DPP

Politički tajnik Mosta Nikola Grmoja osvrnuo se na oslobađanje Stipe Gabrića Jambe od kaznene odgovornosti za ostvarivanje nezakonite koristi u aferi Suša. Kako se navodi u priopćenju Mosta, „iako je 2007. godine Grad Metković državnim sredstvima koja su bila namijenjena za ublažavanje šteta nastalih 2003. od posljedica suše, a dobilo ih je 166 osoba koje uglavnom nisu bile poljoprivrednici pa su ih vratile Gradu, kupio zgradu Vaga poduzeća Poduh, Jambo je oslobođen krivnje jer u Kaznenom zakonu iz 2011. nema tog kaznenog djela“.

„Ključna činjenica je da je 2003. godine Stipo Gabrić Jambo kao privatna osoba, preko svoga brata Bože Gabrića, kupio Vagu. Potom je zgrada prodana jednom poduzeću u Zatonu, kako bi Stipe Gabrić Jambo izbjegao optužbe za sukob interesa, no bez da se u službenim papirima vlasništvo s Bože Gabrića prenijelo tom poduzeću. Tako da je u suštini Grad Metković na čelu s gradonačelnikom Stipom Gabrićem Jambom poduzeću u Zatonu platio 3,5 milijuna kuna državnih sredstava za zgradu Poduha, nakon čega je vlasništvo nad zgradom prebačeno s gradonačelnikovog brata na Grad.“ – navode mostovci u priopćenju.

- Zašto Grad Metković ovu zgradu nije kupio kad je vrijedila 1,178 milijuna kuna, koliko ju je platio Stipe Gabrić Jambo, već ju je kasnije kupio za 3,5 milijuna, pod upravljanjem gradonačelnika Stipe Gabrića Jambe? Čestitam koalicijskim partnerima Daliboru Milanu, županu Dobroslaviću i Žani Marević na ovoj presudi i zahvaljujem HDZ-u što su stvorili Jambu, vratili ga na vlast, pa ga sada rehabilitiraju. – izjavio je Nikola Grmoja.

D.M.

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019