Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 10:53

Čale Mratović zasad ne prepušta mandat u Gradskom vijeću HNS-u

Piše:
Čale Mratović zasad ne prepušta mandat u Gradskom vijeću HNS-u Foto: DPP

Iako se očekivao njezin odlazak iz Gradskog vijeća i vraćanje mandata HNS-u, nezavisna vijećnica Matija Čale Mratović i dalje će obavljati dužnost vijećnice u aktualnom sazivu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Naime, Čale Mratović u kratkoj je izjavi za portal Dubrovnikpress.hr istaknula kako se još uvijek promišlja hoće li istupiti iz Vijeća ili ne.

- Još uvijek nisam odlučila i još uvijek se premišljam. To je nekako moja osobna odluka. - kratko je odgovorila Čale Mratović.

Dok se Čale Mratović premišlja hoće li dalje ostati vijećnicom u Gradskom vijeću, u dubrovačkom HNS-u već se duže vrijeme nadaju kako će im ona u konačnici prepustiti svoj vijećnički mandat, a što je navodno dogovoreno prošle godine.

Naime, svojevremeno se iz redova HNS-a moglo čuti kako je Čale Mratović tadašnjem predsjedniku gradske organizacije te stranke Mihu Obradoviću najavila mogućnost izlaska iz Gradskog vijeća upravo u ožujku ili travnju ove godine.

Marija Čale Mratović bila je dugogodišnja članica HNS-a i vijećnica u Gradskom vijeću. Aktualni vijećnički mandat osvojila je na listi HNS-a na posljednjim lokalnim izborima. U vijeće je tada ušao i akademik Nenad Vekarić te Miho Obradović kojemu je mandat prepustio Valentin Dujmović.

No, kad je HNS ušao u koaliciju s HDZ-om na državnoj razini, Čale Mratović zajedno s bivšim gradonačelnikom Androm Vlahušićem i akademikom Nenadom Vekarićem istupila je iz te stranke.

Iako Čale Mratović za portal Dubrovnikpress.hr nije otkivala zbog čega razmišlja o napuštanju Vijeća, neslužbeno se može čuti kako su razlog tome brojne poslovne obaveze.

70 DLJI banner zavrsni1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019