Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 11 Ožujak 2019 10:53

Čale Mratović zasad ne prepušta mandat u Gradskom vijeću HNS-u

Piše:
Čale Mratović zasad ne prepušta mandat u Gradskom vijeću HNS-u Foto: DPP

Iako se očekivao njezin odlazak iz Gradskog vijeća i vraćanje mandata HNS-u, nezavisna vijećnica Matija Čale Mratović i dalje će obavljati dužnost vijećnice u aktualnom sazivu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika. Naime, Čale Mratović u kratkoj je izjavi za portal Dubrovnikpress.hr istaknula kako se još uvijek promišlja hoće li istupiti iz Vijeća ili ne.

- Još uvijek nisam odlučila i još uvijek se premišljam. To je nekako moja osobna odluka. - kratko je odgovorila Čale Mratović.

Dok se Čale Mratović premišlja hoće li dalje ostati vijećnicom u Gradskom vijeću, u dubrovačkom HNS-u već se duže vrijeme nadaju kako će im ona u konačnici prepustiti svoj vijećnički mandat, a što je navodno dogovoreno prošle godine.

Naime, svojevremeno se iz redova HNS-a moglo čuti kako je Čale Mratović tadašnjem predsjedniku gradske organizacije te stranke Mihu Obradoviću najavila mogućnost izlaska iz Gradskog vijeća upravo u ožujku ili travnju ove godine.

Marija Čale Mratović bila je dugogodišnja članica HNS-a i vijećnica u Gradskom vijeću. Aktualni vijećnički mandat osvojila je na listi HNS-a na posljednjim lokalnim izborima. U vijeće je tada ušao i akademik Nenad Vekarić te Miho Obradović kojemu je mandat prepustio Valentin Dujmović.

No, kad je HNS ušao u koaliciju s HDZ-om na državnoj razini, Čale Mratović zajedno s bivšim gradonačelnikom Androm Vlahušićem i akademikom Nenadom Vekarićem istupila je iz te stranke.

Iako Čale Mratović za portal Dubrovnikpress.hr nije otkivala zbog čega razmišlja o napuštanju Vijeća, neslužbeno se može čuti kako su razlog tome brojne poslovne obaveze.