Utorak, 12 Ožujak 2019 12:42

Raguž: Vrtlar će do 2022. plaćati ratu kredita 100 tisuća kuna za uljaru na Šipanu

Piše:
Raguž: Vrtlar će do 2022. plaćati ratu kredita 100 tisuća kuna za uljaru na Šipanu Foto: DPP

Vijećnik DUSTRA-e Željko Raguž iskoristio je vijećnička pitanja ne bi li pozornost javnosti skrenuo na bivšeg gradonačelnika Vida Bogdanovića. Dok je Bogdanović u vijećnici slušao, Raguž je gradonačelnika Mata Frankovića pitao zbog čega ove godine izdvaja više novca za Festiwine, manifestaciju koju organizira supruga Vida Bogdanovića. No, gradonačelnik Mato Franković istaknuo je kako je projekt Festiwine dobar za promicanje i promoviranje lokalnih vina i vinara, čime se podiže kvaliteta proizvoda.

Raguž je potom postavio još jedno pitanje, ono koje se bivšeg gradonačelniku Vidu Bogdanoviću pripisuje kao krimen, a to je uljara na Šipanu za koju Vrtlar još uvijek otplaćuje kredite.

- Što je s uljarom na Šipanu? Prošlo je više od 20 godina otkad je podignut kredit za projekt koji je u startu osuđen na propast, uljara nije zaživjela, Vrtlar je zapao u određene probleme pa su radnici morali prosvjedovati ispred vijećnice kako bi dobili plaće. Do 2022. Vrtlar će vraćati kredit za uljaru i plaćati mjesečnu ratu od 100 tisuća kuna. - rekao je Raguž, naglasivši kako je vijećnik Vido Bogdanović u to vrijeme bio gradonačelnik.

Franković je Ragužu odgovorio kako je u posljednje vrijeme jako zabrinut, ali ne zbog uljare već zbog ponašanja dva bivša gradonačelnika Vida Bogdanovića i Andra Vlahušića koji na sudu pokreću postupka kojim traže da se ugovor između Grada i DPDS-a proglasi ništetnim.

- Moram reći da sam posljednji tjedan iznimno zabrinut jer dva bivša gradonačelnika odluče proglasiti ništetnim nešto što su oni napisali, što je štetno za Grad. Ako oni nešto žele proglasiti ništetnim, što je s drugim ugovorima, je li bio ništetan ovaj za žičaru, za Pucić Palace, jesu li onda svi ti ugovori ništetni jer proglasiti ništetnim nešto što si sam potpisao… Ne znam kako to protumačiti i ja sam zabrinut za razdoblje do 2017. jer ne mogu vjerovati da bi netko želio sebe isat na stup i reći: „Ja sam radio štetno po Grad“. To ništetnost u ovim slučajevima znači. - kazao je Franković.

fabrio banner 250 2019

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020