Četvrtak, 14 Ožujak 2019 10:30

Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević i v.d. pročelnice Dadić primio predstavnike KUD Metković

Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević i v.d. pročelnice Dadić primio predstavnike KUD Metković Foto: DNŽ

Povodom organizacije 35. Smotre folklora u Metkoviću „Na Neretvu misečina pala“ župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, primio je delegaciju KUD-a Metković, predsjednika Matu Obrvana, Vidoslava Bagura i tajnika Zdravka Obradovića.

Na sastanku su predstavljene dosadašnje aktivnosti, a predstavnici KUD-a Metković su istaknuli kako planiraju proširiti djelovanje Smotre na način da uključe grupe iz zemalja koje pripadaju jadransko-jonskoj euro regiji.
Ciljevi smotre su zaštita kulturne baštine, pružanje mogućnosti za kulturnu suradnju i međusobno upoznavanje.

Smotra afirmira specifične vrijednosti nacionalnih kultura, zavičajnog, plesnog, glazbenog, jezičnog i običajnog naslijeđa te omogućava očuvanje i promicanje zaštićenih kulturnih dobara koja su članice stavile na svoju nacionalnu listu.

Posebno se ističe promicanje i prezentacija zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara koja je UNESCO stavio na svoju listu svjetske baštine.

Poseban prateći program bio bi organizacija izložbe autora umjetničke fotografije inspirirane materijalnim i nematerijalnim kulturnim dobrima članica regije.

Dubrovačko – neretvanska županija, sa županom na čelu, podupire predloženu organizacijsku formu manifestacije koja se od ove godine održava pod nazivom 35. Smotra jadranske Hrvatske „Na Neretvu misečina pala“.

DPP

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019