Petak, 15 Ožujak 2019 18:40

Ivo Radonić među 100 mladih političara iz cijele Europe koji raspravljaju o budućnosti EU

Ivo Radonić među 100 mladih političara iz cijele Europe koji raspravljaju o budućnosti EU Foto: Općina Konavle

Zamjenik načelnika Općine Konavle Ivo Radonić sudjeluje u Bukureštu na Europskom summitu regija i gradova u organizaciji Europskog odbora regija i rumunjskog predsjedništva Vijeća EU-a. Na summitu se okupilo više od 500 europskih nacionalnih, regionalnih i lokalnih čelnika, a na kraju će biti usvojena deklaracija pod naslovom “Izgradnja EU-a od temelja s našim regijama i gradovima” u kojoj će iznijeti viziju budućnosti Europe uoči sastanka čelnika EU-a u Sibiuu 9. svibnja.

Na raspravu o budućnosti Europe i EU pozvano je 100 mladih lokalnih i regionalnih političara, koji će imati prigodu izraziti svoja mišljenja o budućnosti Europe, o tome kako EU može uspostaviti trajnu razmjenu gledišta s mladim lokalnim i regionalnim čelnicima i kako regije, gradovi, parlamenti i političke stranke mogu povećati svoje sudjelovanje u europskoj politici. Među njima je i troje sudionika iz Hrvatske: bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak, članica Županijske skupštine Krapinsko-zagorske županije Agata Cvitić i zamjenik načelnika općine Konavle Ivo Radonić.

Iz Hrvatske na summitu sudjeluju i članovi hrvatskog izaslanstva u Europskom odboru regija, koje čini predsjednik hrvatskog izaslanstva u Odboru regija, dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić, načelnik općine Vidovec Bruno Hranić, gradonačelnik Zaprešića Željko Turk, riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i brodsko-posavski župan Danijel Marušić.

DPP

banner70dlji250 1

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019