zajednickadandrzavnosti2 2019

Četvrtak, 21 Ožujak 2019 15:18

Forum mladih iznjedrio nove glazbene talente

Forum mladih iznjedrio nove glazbene talente Foto: Grad Dubrovnik

Cjelogodišnja manifestacija „Forum mladih“ nastavila se jučer završnom priredbom šeste forumske radionice pod nazivom „Mladi kantautori i bendovi“ u Klubu mladih Orlando. Organizator i ove forumske priredbe bio je Upravni odjel za obrazovanje sport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika, a suorganizator Udruga mladih Orlando. Priredbu je otvorio pročelnik Dživo Brčić, ističući zadovoljstvo uspjehom ovog gradskog projekta, brojnošću i kvalitetom sudionika, ali i sve većim odazivom publike.

U programu su nastupili tamburaški sastav Osnovne škole Antuna Masle Orašac, glazbeni sastav Škole moderne glazbe Dubrovnik, Valentina Dominiković i Karla Kuzmanić iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnikuz pratnju Karoline Mezei, sastav Gorući Feniks iz Gimnazije Dubrovnik te kao posebna zanimljivost dva glazbena benda Osnovne škole Lapad, već etablirani Dapal i novoosnovani mladi bend Dapal 6.

Uspjeh forumskih radionica ogleda se prvenstveno u rastućoj kvaliteti i broju sudionika, ali i kroz činjenicu da je Forum mladih iznjedrio nekoliko mladih umjetnika koji su požnjeli uspjeh na hrvatskoj glazbenoj sceni poput Mihaela Klaića, braće Karamehmedović iz grupe Silente i Vedrana Ljubenka.

Forum mladih nastavlja se sedmom radionicom pod nazivom „Ples, ples, ples!“, koja će svoju završnicu imati 10. travnja u Kazalištu Marina Držića.

DPP

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019