zajednickadandrzavnosti2 2019

Ponedjeljak, 25 Ožujak 2019 11:47

Završila manifestacija „Aeronaut 4“

Završila manifestacija „Aeronaut 4“ Foto: Zajednica tehničke kulture

Završila je i četvrta zrakoplovna manifestacija „Aeronaut“ u sklopu koje su se održale razne aktivnosti za sve uzraste, namijenjene za popularizaciju zrakoplovnih sportova i zrakoplovne tehničke kulture. „Aeronaut 4“ su uspješno organizirali Aeroklub Nimbus i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko - neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

Kroz četiri dana Aeronauta članovi kluba su održavali letove s parajedrilicama sa Srđa na plažu Banje. Drugog dana na karting teren u Gospinu Polju se održala demonstracija leta modela aviona i zrakoplovnih jedrilica na daljinsko upravljanje, a najmlađi su se okušali u upravljanju dronovima. Zatim se u subotu u sportskoj dvorani Pomorsko - tehničke škole Dubrovnik održalo natjecanje za najmlađe u izradi i bacanju papirnatih aviona. Na natjecanju je nastupilo 16 djece, a troje najboljih su osvojili dronove kao nagradu. 

Nakon natjecanja u bacanju papirnatih aviona, svi su se okušali u znanju i vještini savladavanja prepreka daljinski upravljanim dronovima na poligonu s preprekama. U nedjelju, zadnjeg dana „Aeronauta 4“, članovi kluba su letleli  parajedrilicama sa Srđa.

„Zahvaljujemo Pomorsko-tehničkoj školi Dubrovnik na ustupljenoj dvorani za natjecanja, te Športskim objektima Dubrovnik na terenu za karting.“ – poručili su organizatori.

DPP

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019