zajednickadandrzavnosti2 2019

Petak, 29 Ožujak 2019 20:10

Nikša Đerek (GK Montovjerna): „Drugi teren” u Gospinom polju ruglo je usred grada

Nikša Đerek (GK Montovjerna): „Drugi teren” u Gospinom polju ruglo je usred grada Foto: Nikša Đerek

Svakim danom sve je jasnije kako u gradu Dubrovniku postoji velika potreba za novim sportskim terenima i objektima jer su postojeći zapušteni i/ili neadekvatno opremljeni. Sukladno tome smo u prvom mjesecu ove godine na teren u Gospinom polju doveli kravu„Šarulju“ kako bi ukazali na zabrinjavajuće stanje sportske infrastrukture u gradu i pokrenuli dijalog s ciljem njezine revitalizacije. - piše danas u priopćenju predsjednik Gradskog kotara Montovjerna Nikša Đerek (DUSTRA).

„Dobra vijest je da bi, prema informacijama s kojima trenutno raspolažem, „prvi teren“u Gospinom polju uskoro trebao dobiti novi pokrov -„umjetnu travu“ kojom bi se otklonio problem na koji je ukazao trener NK Gošk Dubrovnik 1919. Razumijem da je to mali korak, ali ipak korak u pozitivnom smjeru koji će, nadam se, obradovati svu djecu koja na istom treniraju.

Nažalost, samo par metara dalje, „drugi teren“ u Gospinom polju - koji je za veliki broj naših sugrađana jedini sportsko – rekreativni prostor na kojemu mogu doći izvoditi vježbe na otvorenom, ako nisu članovi nekog sportskog kluba - i dalje je u katastrofalnom stanju.” - navodi dalje Đerek, te piše kako je to tako „zbog neriješenih imovinsko -pravnih odnosa” te da je „teren potpuno zapušten, a rješenja nema na vidiku”.

„Orkanska bura, koja je pogodila grad prošli mjesec, nije zaobišla ni ovaj teren na kojem je odlomila stablo i uništila ogradu koja sada blokira dio terena. Povrh toga, svatko tko poželi trčati ili trenirati na terenu mora izbjegavati mnoštvo automobila koja cirkuliraju terenom.” - piše Nikša Đerek uz fotografije koje je također poslao.

„Iako postoji parking na kojemu je moguće ostaviti automobile tik do terena, veliki broj građana, ulazi na sam teren i vrlo često bez puno obzira prema svim onima koji izvode tjelovježbe voze neprimjerenom brzinom i blokiraju teren svojim automobilima. Time se svi građani koji na tom terenu vježbaju izlažu nepotrebnoj opasnosti i neugodnosti.” - navodi predsjednik GK Montovjerna.

„Stoga bih ovim putem zamolio vlasnike parcela i Grad da započnu dijalog kojim bi definirali uvjete po kojima bi iste predali Gradu na upravljanje kako „drugi teren“ u Gospinom polju ne bi i dalje ostao ruglo usred grada.” - zaključio je predsjenik GK Montovjerna Nikša Đerek.

D.M.

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019