Subota, 30 Ožujak 2019 18:41

All Digital Week u Informatičkom klubu Futura

All Digital Week u Informatičkom klubu Futura Foto: Informatički klub Futura

Informatički klub Futura se i ove godine priključio u paneuropsku kampanju All Digital Week koja je od 2010. godine do danas okupila preko 1,1 milijun Europljana i Europljanki u više od 20 tisuća škola, udruga, knjižnica, trening centara i drugih organizacija koje zajednički žele osnažiti građane za sudjelovanje u digitalnom društvu.

All Digital Week organizira paneuropska organizacija All Digital u suradnji s nacionalnim partnerima, a održava se od 25. do 31. ožujka 2019. Nacionalni partner za Hrvatsku je po drugi put Centar tehničke kulture Rijeka.

Informatički klub Futura u All Digital Weeku 2019. je sudjelovao s dva događaja:

Završna radionica robotike – U srijedu 20. ožujka na Sveučilištu u Dubrovniku se održala završna radionica robotike u ciklusu besplatnih radionica robotike 2018-2019. Na završnoj radionici robotike polaznici su sastavljali STEMI hexapod. Na prethodnim radionicama iz 5. ciklusa besplatnih radionica robotike učenici osnovnih škola od 5. do 8. razreda, učenici srednjih škola, studenti i stariji polaznici su radili projekte s Arduino pločicama i raznim senzorima.

Završna radionica Programiranje i razvoj računalnih igara – U subotu 30. ožujka na Sveučilištu u Dubrovniku se održala završna radionica u ciklusu besplatnih radionica Programiranje i razvoj računalnih igara 2019. Na radionicama su se polaznici  upoznavali s osnovama programiranja i razvojem računalnih igara u Unity engineu. U 5 radionica su polaznici napravili prošli kroz cijeli proces razvoja i programiranja igara, te uspješno napravili svoju prvu računalnu igru.

Informatički klub Futura je radionice u sklopu paneuropske kampanje ALL Digital Week organizirao u suradnji s Odjelom za elektrotehniku i računarstvo Sveučilišta u Dubrovniku, a uz potporu Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Dubrovnika.

DPP

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019