lausnekretninebanner

Nedjelja, 31 Ožujak 2019 12:57

Prvi „Diskorsi o Gradu“ s povjesničarom Robinom Harrisom

Grad Dubrovnik poziva sve zaintereseirane u čitaonicu Državnog arhiva u Sponzi, u ponedjeljak, u 13 sati, na prvo izdanje „Diskorsa o Gradu”. Riječ je o projektu kroz kojeg će se u seriji razgovora s poznavateljima i prijateljima Grada iz Hrvatske i svijeta pokušati dati doprinos originalnom promišljanju dubrovačke budućnosti i novim idejama o pitanjima koja zaokupljaju grad.
 
Kroz prizmu povijesti dat će se pogled na budućnost i govoriti o mogućim rješenjima za probleme poput prometa, modernog turizma, managementa u kulturi, potpore mladima i slično. „Diskorsi o Gradu” otvaraju teme o kojima nam se čini da znamo sve, a često zapravo ne znamo puno. Tragajući za kvalitetnim odgovorima krećemo od dubrovačke bogate prošlosti tražeći inspiraciju za nova promišljanja.
 
U Sponzi, u čitaonici Državnog arhiva Dubrovnik, 1. travnja gost „Diskorsa o Gradu” je povjesničar, novinar, publicist Robin Harris, autor brojnih knjiga među kojima posebno mjesto zauzima „Povijest Dubrovnika”.
 
Robin Harris doktorirao je suvremenu povijest na Oxfordu, bio je posebni savjetnik britanske vlade, ali i osobni savjetnik premijerke Margaret Thatcher. Na „Diskorsima o Gradu” govorit će o političkom, gospodarskom i društvenom životu nekadašnjeg Dubrovnika, a uz njega sudjelovat će i gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, dubrovački povjesničari i studenti povijesti.

Grad Dubrovnik

fabrio banner 250 ljetni

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019

dubrovackaplacabanner250px28042020