zajednickadandrzavnosti2 2019

Ponedjeljak, 01 Travanj 2019 09:48

Luka Popović iz Metkovića najbolji je na državnom natjecanju mladih tehničara u fotografiji

Luka Popović s mentoricom Marinom Nikolić Luka Popović s mentoricom Marinom Nikolić Foto: Zajednica tehničke kulture

Državna razina 61. natjecanja mladih tehničara održana je u Poreču, a ove godine je na natjecanju sudjelovalo preko šest i pol tisuća učenika viših razreda osnovnih škola iz cijele Hrvatske dok se najboljih 253-oje natjecalo na državnoj razini, među njima i deset učenika iz Dubrovačko - neretvanske županije. Na državnoj razini mladi tehničari su se natjecali u 12 područja tehničke kulture, a u devet područja su se natjecali mladi tehničari iz DNŽ.

Iz Osnovne škole Stjepan Radić Metković sudjelovali su učenici Katja Jerković, Ivica Krešić, Luka Popović i Kristina Šutalo s mentoricom Marinom Nikolić. Osnovnu školu Mokošica su predstavljali Antonio Delevski i Niko Trešćec s mentorom Boškom Ćorkom. Iz Osnovne škole Don Mihovila Pavlinovića iz Metkovića se natjecao Ivan Mateljak, kojeg je pripremala mentorica Ana Moro. Osnovnu školu Opuzen je predstavljao Matej Babić s mentoricom Tomislavom Ivankovićem. Iz Osnove škole Cavtat je sudjelovao Antun Brautović s mentoricom Lucijom Bogdanović, te učenik Patrik Kralj iz Osnovne škole Župa Dubrovačka, kojeg je pripremao mentor Josip Misir. Osim mentora i natjecatelja Fany Bilić iz Osnovne škole Lapad je bila članica povjerenstva u kategoriji Elektronika.
nmtsudionici0104Natjecanje je održano u tri dijela: pisana provjera znanja, izrada tehničke tvorevine prema zadanoj dokumentaciji i predstavljanja tehničke tvorevine pred povjerenstvom.

Najbolji rezultat je postigao učenik Osnovne škole Stjepan Radić iz Metkovića Luka Popović koji je postao državni prvak u kategoriji Fotografija. Ovo je već četvrti državni prvak njegove mentorice Marine Nikolić, koja nastavlja kontinuitet odličnih rezultata na državnoj razini natjecanja mladih tehničara.

Natjecanje su organizirali Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za odgoj i obrazovanje i Hrvatska zajednice tehničke kulture, a o provedbi je brinulo Državno povjerenstvo. Dubrovačćka – neretvanska županija ima potporu i podršku pri provođenju natjecanja mladih tehničara od Zajednica tehničke kulture Dubrovačko - neretvanske županije i Grada Dubrovnika te Društva pedagoga Dubrovačko - neretvanske županije.

DPP

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019