zajednickadandrzavnosti2 2019

Ponedjeljak, 01 Travanj 2019 21:49

Franković u očekivanju nalaza inspektora: Bez plaćanja javne površine nema stolova, isto je s koncesijom za žičaru

Franković u očekivanju nalaza inspektora: Bez plaćanja javne površine nema stolova, isto je s koncesijom za žičaru Foto: DPP

Dok se čeka što će utvrditi inspektori Carinske uprave koja je pokrenula nadzor nad radom žičare Excelsa nekretnina, a na traženje Grada Dubrovnika kao davatelja koncesije, o čemu možete čitati OVDJE, gradonačelnik Mato Franković komentirao je kako bi jedino pravično bilo da se rad žičare zabrani, odnosno obustavi dok se ne podmire obveze prema Gradu i državi prema prvostupanjskim presudama.

Excelsa nekretnine već godinama ostvaruju milijunsku dobit na žičari, a sve te godine voze bez koncesije. Gradonačelnik Franković ističe kako pretpostavlja da će se iz Excelse pravdati da im ugovor nije ponuđen na potpis, no napominje:
- Gradsko vijeće je utvrdilo i izglasalo ugovor još 2015. godine i taj ugovor je ponuđen tvrki Excelsa nekretnine, ali ga nisu potpisali. Gradsko vijeće je i u aktualno sazivu izglasalo ugovor, a iz DORH-a je rečeno da se taj ugovor ne može potpisati dok Excelsa nekretnine ne plate obveze iz prethodnog razdoblja. - kazao je Franković.

Gradonačelnik Dubrovnik još jednom je napomenuo da Excelsa nekretnine, kako je kazao, „promet ostvaruju po osnovi nezakonitog gospodarskog djelovanja” te je neplaćanje koncesije usporedio s neplaćanjem javnih površina:
- Zamislite da netko od ugostitelja ne plaća najam za javnu površinu na kojoj drži stolove. Grad bi mu ukinuo pravo korištenja javne površine. Ista stvar je s koncesijom, ukoliko ne plaćaju koncesiju ne mogu obavljati djelatnost. Grad je stoga postupio po propisima i zakonima i zatražio nadzor u skladu sa Zakonom o koncesijama. Sad je sve u rukama inspektora i što će oni utvrditi. - kazao je Franković.

D.Mladošić

fabrio banner 250 2019

aerodrom250

konavle 250

zupa 250

zupanija 250

oglasavanje 250x349 2019